Un medic din Marea Britanie caută vaccin pentru persoanele fără adăpost. „Aceasta este datoria noastră morală”

  • Când guvernul britanic a publicat ghidul cu privire la persoanele care au prioritate la vaccinul anti-COVID-19 anul trecut, Dr. Zahid Chauhan a fost surprins să vadă că un grup deosebit de vulnerabil al pacienţilor săi nu a fost inclus pe lista prioritară: persoanele fără adăpost.
  • Pandemia a avut un impact uriaş asupra comunităţii fără adăpost din Marea Britanie şi din întreaga lume, deoarece multe servicii disponibile în mod normal pentru ei au fost închise.
  • Numai în Marea Britanie, 976 de persoane fără adăpost au murit în 2020, o creştere cu 37% faţă de 2019, potrivit Proiectului Dying Homeless.
221 afișări
Imaginea articolului Un medic din Marea Britanie caută vaccin pentru persoanele fără adăpost. „Aceasta este datoria noastră morală”

Un medic din Marea Britanie caută vaccin pentru persoanele fără adăpost. „Aceasta este datoria noastră morală”

Studiile efectuate în Paris, Boston, Chicago şi Ontario, Canada au arătat că persoanele fără adăpost se pot infecta mult mai repede, au mai multe şanse să necesite îngrijire medicală şi pot deceda din cauza virusului, comparativ cu populaţia generală, potrivit CNN.

„Sunt un grup extrem de vulnerabil, mor la vârsta de 43, 44 de ani, speranţa lor de viaţă este atât de redusă”, a spus Dr. Zahid Chauhan, medic generalist în oraşul Oldham din nordul Angliei. „Era foarte clar că acel grup va fi dat la o parte”.

Vaccinul şi asistenţa medicală în general sunt gratuite în Marea Britanie. Dar pentru a primi vaccinul, trebuie să fie înregistrat la un medic. Şi acest lucru poate fi dificil pentru persoanele fără o adresă permanentă.

Când şi-a dat seama de omisiune, dr. Chauhan, un activist pentru drepturile persoanelor fără adăpost, a început să ia măsuri. În calitate de membru al Consiliului Oldham, a reuşit să convingă autoritatea locală să acorde prioritate populaţiei fără adăpost a oraşului în programul său de vaccinare. Apoi a scris guvernului, îndemnându-l să facă acelaşi lucru la nivel naţional.

Melissa Kerschen, senior manager de comunicare la Glass Door Homeless Charity, a declarat că publicul şi factorii de decizie politică trebuie să înţeleagă că lipsa de adăpost este o problemă de sănătate. „Cele două sunt legate în mod indisolubil şi ştim că persoanele fără adăpost suferă complicaţii de sănătate cu o rată mult mai mare decât populaţia generală, iar aceste probleme de sănătate sunt adesea nedetectate”, a spus ea.

Glass Door este organizaţia care lucrează alături de dr. Chauhan şi alţi militanţi pentru a primi vaccinuri pentru persoanele fără adăpost.

Dr. Justin Hammond, medic primar chirurgie caută prin listele sale de pacienţi pentru a găsi persoane fără adăpost care sunt eligibile pentru vaccin. El a spus că 64 din cei 346 de pacienţi fără adăpost înregistraţi la el au primit vaccinul până acum.

Campania realizată de dr. Chauhan şi ceilalţi a funcţionat. Comitetul responsabil cu vaccinarea populaţiei Regatului Unit a lansat noi reguli la începutul acestei luni, spunând că persoanele fără adăpost ar trebui să fie prioritare în desfăşurare campaniei de vaccinare. „Aceasta este datoria noastră morală, dar are şi un sens economic, puteţi preveni moartea şi puteţi opri răspândirea coronavirusului", a spus Chauhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici