28 august 1963: Marşul pentru libertate şi visul lui Martin Luther King

  • Peste 250.000 de oameni au participat la Marşul asupra Washingtonului pentru locuri de muncă şi libertate.
  • Martin Luther King Jr. a ţinut un discurs istoric, cerând egalitate rasială şi încetarea discriminării.
  • Discursul lui King, intitulat „Am un vis”, a fost considerat cea mai importantă cuvântare a secolului 20.
505 afișări
Imaginea articolului 28 august 1963: Marşul pentru libertate şi visul lui Martin Luther King

Public Domain

La 28 august 1963, s-a desfăşurat un eveniment crucial în mişcarea pentru drepturi civile din SUA: Marşul asupra Washingtonului. Acesta a fost un protest paşnic împotriva segregării rasiale şi a nedreptăţii sociale care afectau populaţia de culoare.

Scopul marşului era de a cere guvernului federal să adopte legi care să garanteze drepturile civile şi economice ale tuturor cetăţenilor, indiferent de rasă.

Printre organizatorii marşului s-au numărat lideri ai mişcării negre, cum ar fi A. Philip Randolph, Roy Wilkins, Whitney Young, John Lewis şi Martin Luther King Jr.

Marşul asupra Washingtonului a avut un impact profund asupra conştiinţei publice şi a politicii americane.

El a contribuit la adoptarea Legii pentru drepturi civile din 1964 şi a Legii pentru dreptul de vot din 1965, care au interzis discriminarea rasială în domeniile publice şi au protejat dreptul de vot al minorităţilor.

Discursul lui Martin Luther King Jr., „Am un vis”, a rămas ca un simbol al aspiraţiilor şi al speranţelor poporului american pentru o societate mai justă şi mai armonioasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici