Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, spune că se "dă şpagă" 1.500 euro pentru apariţia la o emisiune SRTv

Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, a declarat, miercuri, că "folclorul" îi spune că "se dă şpagă 1.500 de euro" pe apariţia într-o emisiune a TVR, însă Irina Radu, directorul de programe al instituţiei, a spus că ea nu a cerut niciodată bani cuiva şi sunt şi alţi angajaţi cinstiţi în televiziune.

Urmărește
284 afișări
Imaginea articolului Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, spune că se "dă şpagă" 1.500 euro pentru apariţia la o emisiune SRTv

Adrian Bucur, membru în CA-TVR, spune că se "dă şpagă" 1.500 euro pentru apariţia la o emisiune SRTv (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Publimedia)

Afirmaţia a fost făcută de Adrian Bucur miercuri, într-o dezbatere despre necesitatea televiziunii publice în România, organizată la sediul TVR, după ce Stelian Tănase, preşedintele-director general al instituţiei, a spus că politicienii trebuie învăţaţi să nu se mai amestece în chestiunile profesionale ale Televiziunii Române. "Avem profesionişti în televiziune capabili să se ocupe ei înşişi de televiziune, nu trebuie să le spună un ministru ce au de făcut. Şi, din păcate, se întâmplă, trebuie să vă spun", a spus Stelian Tănase.

"Dar avem şi mulţi neprofesionişti în televiziune şi multe clanuri şi «cui mă laşi, naşule?»", a reacţionat Adrian Bucur, jurnalist în TVR şi membru în Consiliul de Administraţie al SRTv.

Adrian Bucur a mai spus că, până în noiembrie, era "cel mai vehement duşman" al lui Stelian Tănase, însă a înţeles că "Tănase nu fură", ci "vrea să schimbe lucrurile în bine".

"Nu cred că sunt singurul care nu am pus mâna (...) Sunt cinstit 100%", a spus, la rândul său, Stelian Tănase.

Ulterior, Adrian Bucur a spus: "Ca jurnalist (...), am cinci ani aici în TVR, folclorul îmi spune că se dă şpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA".

În acel moment, Irina Radu, directorul de programe al TVR, a spus că ea se va retrage de la dezbatere dacă Adrian Bucur nu spune tot ce ştie despre aceste lucruri. Irina Radu a spus că ea nu a cerut niciodată bani de la nimeni şi sunt şi alţi angajaţi cinstiţi în Televiziunea Română.

"Împreună facem grilele, grilele au fost avizate, dacă aveţi informaţii, vă rog să le daţi", a spus Irina Radu. Ea a mai spus că Adrian Bucur a avut emisiune în TVR. "A cerut cineva vreun ban? Nu eu am vrut să o scot (...) Veniţi aici şi spuneţi că se cer bani. Eu mă retrag (...) Facem tabloid şi aici", a mai spus Irina Radu.

Pe de altă parte, într-un alt context în cadrul dezbaterii, şi Cornel Nistorescu a avut un punct de vedere similar cu cel al lui Adrian Bucur. "Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situaţia de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director şi redactor-şef şi cu restul ne descurcăm şi ne face o oră de prezentare. Şi operaţiuni de genul acesta se fac constant în TVR", a susţinut Nistorescu.

La momentul respectiv, Irina Radu i-a cerut şi lui Nistorescu să spună tot ce ştie, pentru că nu poate fi băgată "toată lumea în aceeaşi oală".

"Îmi caut serviciu şi nu-mi e ruşine să o spun. Şi aş dori să stau şi să lucrez cu colegii mei în mod corect (...) Nu mă interesează nici partidele, nici serviciile (...) Nu putem băga pe toată lumea în aceeaşi oală. Şi, dacă cineva ştie ceva în plus (...) Şi domnul preşedinte, când a venit, a promis că o să scoată în faţă, o să alinieze şi o să facă. Noi aşteptăm, poate că nu se poate dovedi, dar vă rog eu frumos, în numele poate şi a 5% dintre colegi care sunt corecţi, în numele lor să privim lucrurile echilibrat (...) Mie nu mi-a dat niciodată nimeni 3.000 de euro să-l pun pe televizor. Şi sunt şi eu în Televiziunea Română de foarte mulţi ani. Am lucrat şi în privat. Nu sunt toţi oamenii de aici la fel", a mai spus Irina Radu.

Pe de altă parte, în timpul dezbaterii, Adrian Bucur a dat exemplul fostului producător general al TVR, Cristian Zgabercea, care, în prezent, este suspendat la cerere, din motive personale. Potrivit unui comunicat de presă transmis, pe 16 aprilie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicușor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost trimis în judecată pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Potrivit lui Adrian Bucur, Cristian Zgabercea a fost lăsat "la borcanul cu miere în TVR". "Corupţia din televiziunea publică nu este o temă periferică, date fiind vremurile pe care le trăim", a spus Bucur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
www.businessmagazin.ro
Boala ciudată de care suferă tot mai mulţi oameni după ce înlocuiesc lucrul cu vacanţa. Pentru ei, concediul începe cu un coşmar