"Antichrist"-ul lui Lars von Trier va rula în ţările puritane într-o versiune "catolică" - VIDEO

Filmul "Antichrist", regizat de danezul Lars von Trier, proiectat luni la Festivalul de Film de la Cannes - o producţie care a şocat publicul prin nuditate, sex şi violenţă extremă - va fi propus spre difuzare ţărilor puritane într-o versiune cenzurată, potrivit producătorilor danezi.

46 afișări
Imaginea articolului "Antichrist"-ul lui Lars von Trier va rula în ţările puritane într-o versiune "catolică" - VIDEO

"Antichrist"-ul lui Lars von Trier are o versiune "catolică" pentru ţările puritane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am încheiat în urmă cu un an un acord cu Lars (von Trier - n.r.) pentru a face o versiune «catolică» a filmului, să tăiem anumite scene şi să le înlocuim cu altele, altfel filmul nu ar fi vandabil pe pieţele pudice precum cele din sudul Europei, din Asia şi din Statele Unite, unde un bărbat nu poate fi arătat gol, din faţă", a explicat Peter Aalbaek Jensen de la casa de producţie Zentropa, al cărei cofondator este celebrul regizor danez Lars von Trier.

Directorul casei Zentropa a mărturisit că nu ştie deocamdată care sunt scenele care vor fi cenzurate, dar va discuta cu distribuitorii din aceste ţări, pentru a cunoaşte şi opiniile lor în această chestiune.

Versiunea cenzurată va permite casei de producţie Zentropa să vândă acest film inclusiv posturilor de televiziune din toată lumea.

După Festivalul de Film de la Cannes, Lars von Trier va participa la realizarea acestei versiuni "îndulcite" a filmului, potrivit contractului semnat înainte de începerea filmărilor.

"Antichrist", adulat de criticii de specialitate din Danemarca, va fi lansat în această miercuri în 17 săli de cinematograf din regat.

Conceput de Lars von Trier ca o "terapie" pentru a ieşi dintr-o depresie severă şi inspirat din visurile şi obsesiile sale, acest film prezintă tristeţea unei mame care şi-a pierdut fiul şi care începe să înnebunească.

"Antichrist" concurează în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, care se desfăşoară între 13 şi 24 mai.

Lars Von Trier este unul dintre fondatorii mişcării Dogma, bazată pe un set de reguli care cer regizorilor să filmeze într-o singură locaţie, cu camere ţinute în mână, şi să utilizeze lumina şi sunetul naturale.

Cunoscut pentru filme precum "Dogville", care a avut-o ca protagonistă pe Nicole Kidman, regizorul a fost recompensat la ediţia din 2000 a Festivalului de la Cannes cu un Palm d'Or pentru lungmetrajul "Dansând cu noaptea/Dancer in the Dark", cu cântăreaţa islandeză Bjork în rolul principal.

La acelaşi Festival de pe Croazetă, Lars von Trier a primit Marele premiu al juriului pentru "Abisul sufletului/ Breaking the waves", film recompensat şi cu un premiu Cesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici