Aplicaţie Google pentru obţinerea de informaţii despre persoanele afectate de cutremurul din Chile

Compania Google a pus sâmbătă la dispoziţia utilizatorilor aplicaţia Person Finder, pentru a-i ajuta să obţină informaţii despre rudele dispărute în urma cutremurului din Chile.

45 afișări
Imaginea articolului Aplicaţie Google pentru obţinerea de informaţii despre persoanele afectate de cutremurul din Chile

Aplicaţie Google pentru obţinerea de informaţii despre persoanele afectate de cutremurul din Chile

Aplicaţia Person Finder: Chile Earthquake, disponibilă în engleză şi spaniolă, poate fi accesată pe site-ul chilepersonfinder.appspot.com.

Utilizatorul are posibilitatea de a accesa rubricile intitulate "caut pe cineva" sau "am informaţii despre cineva" şi poate contribui cu informaţii sau poate căuta numele unei persoane despre care vrea să afle veşti.

Sâmbătă la ora 20.20 GMT (22.20, ora României), site-ul dispunea de înregistrări despre 3.300 de persoane.

Google a publicat o aplicaţie similară şi după cutremurul din 12 ianuarie din Haiti, strângând până în prezent circa 58.700 de înregistrări.

Cutremurul cu magnitudinea 8,8 înregistrat în Chile în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a soldat cu cel puţin 147 de morţi, conform unui bilanţ provizoriu anunţat de autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici