BP au stabilit timpii de antenă pentru accesul egal şi gratuit al candidaţilor la SRR şi SRTV

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au stabilit, luni, timpii de antenă pentru "accesul egal şi gratuit" al candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al României la serviciile publice de radio şi televiziune.

22 afișări
Imaginea articolului BP au stabilit timpii de antenă pentru accesul egal şi gratuit al candidaţilor la SRR şi SRTV

BP au stabilit timpii de antenă pentru accesul egal şi gratuit al candidaţilor la SRR şi SRTV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, cei 12 candidaţi înscrişi în cursa prezindenţială vor avea acces egal şi gratuit la timpii de antenă la TVR şi la Radio România.

Societăţile Române de televiziune şi de radiodifuziune au infomat conducerile celor două Camere ale Parlamentului în legătură cu emisiunile de dezbateri şi buletinele informative şi de promovare a candidaţilor înscrişi în cursa electorală.

TVR1 va avea dezbateri electorale de luni până vineri, de la ora 21.10 sau 18.20, cu durata de 50 de minute, jurnale electorale de luni până vineri, de la ora 14.45 şi de la 19.40, cu durata de 10 minute, iar sâmbătă şi duminică jurnalele electorale vor fi de la 14.20 şi 19.40, cu durata de 10 minute.

Asemenea dezbateri şi jurnale electorale vor avea loc şi pe posturile TVR2, TVR3, TVR info, TVR internaţional, studiourile regionale.

Radio România va realiza, în perioada campaniei electorale, buletine de ştiri electorale, emisiuni de promovare electorală, interviuri cu candidaţii la funcţia de preşedinte al României.

Aceste emisiuni vor fi difuzate pe postul Radio România Actualităţi, studiourile regionale ale SRR, postul Antena Satelor şi Radio România Internaţional.

Buletinele de ştiri electorale vor fi la Radio România actualităţi de luni până vineri, la orele 11.00 şi 20.30, cu durata de 5 minute, respectiv 10 minute, sâmbătă şi duminică, la ora 10.05, respectiv 11.00 şi la ora 17.00 cu durata de 5 minute.

Emisiunea electorală cu durata de 50 de minute va avea loc de luni până vineri la ora 15.05 şi va fi pe parcursul a 50 de minute.

Cei 12 candidaţi la prezidenţiale validaţi de Biroul Electoral Central sunt:

Constantin Ninel Potârcă,

George Crin Laurenţiu Antonescu,

George Becali,

Hunor Kelemen,

Corneliu Vadim Tudor,

Mircea Dan Geoană,

Traian Băsescu,

Ovidiu Cristian Iane,

Sorin Mircea Oprescu,

Remus Florinel Cernea,

Constantin Rotaru şi

Gheroghe Eduard Manole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici