CNA cere posturilor de radio şi TV să informeze corect publicul despre fenomenele meteorologice

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) consideră că posturile de radio şi TV amplifică "nejustificat" gravitatea situaţiei climaterice din România şi recomandă radiodifuzorilor să informeze corect populaţia despre fenomenele meteorologice şi accidentele cu posibile consecinţe de mediu.

2 afișări
Imaginea articolului CNA cere posturilor de radio şi TV să informeze corect publicul despre fenomenele meteorologice

CNA cere posturilor de radio şi TV să informeze corect publicul despre fenomenele meteorologice

CNA a remis, miercuri, o recomandare radiourilor şi televiziunilor. Aceasta vine ca urmare a unor analize ale CNA cu privire la modul în care radiodifuzorii au reflectat "situaţia climaterică dificilă" prin care trece România, fenomenele de caniculă, secetă, furtuni şi intemperii cu consecinţe nefaste asupra cetăţenilor, a bunurilor proprietate publică sau privată.

"Membrii CNA au constatat şi apreciat că, din păcate, majoritatea posturilor de radio şi televiziune sunt tentate ca, mai ales în cadrul jurnalelor de ştiri, să amplifice nejustificat gravitatea şi consecinţele unora dintre respectivele fenomene meteorologice defavorabile. În cazul multor radiodifuzori, se observă tendinţa spre spectacular şi catastrofic, spre exagerarea sau extrapolarea efectelor periculoase ale unor fenomene meteorologice, precum şi ale unor accidente cu posibile consecinţe asupra mediului sau a sănătăţii populaţiei", se arată în recomandare.

Astfel, CNA face un apel public către toţi radiodifuzorii să respecte "obligaţiile legale şi deontologice" ce le revin, potrivit Legii audiovizualului şi Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, asigurând informarea corectă a populaţiei despre iminenţa sau desfăşurarea unor fenomene meteorologice ori a unor accidente cu posibile consecinţe socio-economice sau de mediu.

CNA cere şi informarea operativă a cetăţenilor asupra măsurilor de prevenire şi combatere, de intervenţie pentru diminuarea efectelor sociale, economice şi ecologice ale respectivelor fenomene sau accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici