Cum va fi Facebook mai rapid pentru europeni. Locul în care compania va stoca datele "la rece" - FOTO

Facebook a cumpărat o fermă din nordul Suediei pentru a găzdui serverele reţelei de socializare fondate de Mark Zuckerberg. În acest mod, Facebook va fi mai rapid pentru utilizatorii din Europa.

535 afișări
Imaginea articolului Cum va fi Facebook mai rapid pentru europeni. Locul în care compania va stoca datele "la rece" - FOTO

Cum va fi Facebook mai rapid pentru europeni. Locul în care compania va stoca datele "la rece"

Noua proprietate Facebook este situată în oraşul Lulea, într-o regiune aleasă special pentru temperaturile scăzute, informează Daily Mail. Iniţiativa Facebook de a construi un centru de stocare a datelor în Suedia va avea ca efect o conexiune mai rapidă a utilizatorilor din Europa pe site-ul de socializare.

"Facebook are mai mulţi utilizatori în afara Statelor Unite decât în interiorul acestora. Era timpul să ne extindem în Europa", a declarat directorul de operaţiuni al Facebook, Tom Furlong.

În prezent, Facebook deţine mai multe centre de păstrare a datelor în California, Virginia şi Oregon şi pregăteşte o altă proprietate Facebook în Nordul Californiei. Compania se bazează pe mai multe centre de menţinere a datelor nu numai pentru a facilita o conexiune mai rapidă a persoanelor din apropierea acestora, ci şi pentru a fi pregătită în cazul în care sistemul cedează.

Noua proprietate Facebook se află la 100 de kilometri de Cercul Arctic, în apropierea unor centrale hidroelectrice care generează de două ori mai multă electricitate decât cunoscutul Hoover Dam de la graniţa dintre Nevada şi Arizona.

Facebook nu a oferit o sumă exactă a investiţiei, dar oficialii din oraşul Lulea au estimat costurile proiectului la 760 de milioane de dolari.

"Am bătut la uşile sediului Facebook (n.r.- situat în Palo Alto, California) şi astăzi se mută în Lulea- este ceva uriaş, într-adevăr uriaş", a declarat Matz Engman, care conduce Agenţia de Afaceri din Lulea, instituţie deţinută în coproprietate de stat şi de o companie privată, şi creată cu scopul atragerii de investitori în regiune.

Facebook nu este prima companie IT care apelează la o regiune nordică pentru a-şi stoca datele, în 2009 Google construind în sudul Finlandei, la Hamina, un astfel de centru.

Se estimează că noul centru de menţinere a serverelor Facebook se va finaliza în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici