Facebook a schimbat adresele de e-mail ale utilizatorilor fără să anunţe

Facebook, reţeaua de socializare cu 900 de milioane de utilizatori, a schimbat adresele clienţilor fără nicio notificare prealabilă, prin înlocuirea adresei de user cu @facebook.com, modificarea fiind introdusă începând de marţi.

680 afișări
Imaginea articolului Facebook a schimbat adresele de e-mail ale utilizatorilor fără să anunţe

Facebook a schimbat adresele de e-mail ale utilizatorilor fără să anunţe

Adresa veche de e-mail a fost ascunsă de Facebook şi înlocuită cu cea cu @facebook.com.

Utilizatorii pot reveni la vechea adresă, însă fără o notificare din partea reţelei, e greu se spus câţi îşi vor da seama. Dacă cineva caută informaţiile pe reţea şi vrea să trimită un mesaj privat pe e-mail, o poate face doar pe adresa de pe Facebook, atenţionează Ziarul Financiar.

Decizia a revoltat bloggerii de pe cele mai importante site-uri de profil. "Să nu mai faceţi asta niciodată!", a titrat Gizmodo, în timp ce forbes.com a catalogat iniţiativa drept "obraznică".

Facebook susţine că schimbarea este menită să protejeze utilizatorii reţelei de eventuale atacuri pe e-mail prin afişarea adresei @facebook.com. "Aşa cum am anunţat în luna aprilie, am actualizat adresele de pe site. În plus, am adăugat o opţiune de revenire la adresa iniţială a fiecărui utilizator", a transmis compania.

Modificarea se poate anula la secţiunea "Despre", de pe profilul utilizatorului, datele de contact sunt afişate pe coloana din dreapta, sub caseta cu "Informaţii de bază". În caseta cu "Date de contact", selectaţi opţiunea "Editează".

În fereastra care apare, vechea adresă de e-mail este setată pe "Hide from Timeline", opţiune care poate fi comutată pe "Show on Timeline". Adresa de Facebook care apare iniţial cu "Show on Timeline" poate fi dezactivată prin comutarea pe "Hide from Timeline".
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici