"Flori, Filme, Fete sau Băieţi", în regia lui Vlad Massaci, în premieră la Teatrul Act

Spectacolul "Flori, Filme, Fete sau Băieţi", în regia lui Vlad Massaci, după un text de Mimi Brănescu, va avea premiera duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Act.

260 afișări
Imaginea articolului "Flori, Filme, Fete sau Băieţi", în regia lui Vlad Massaci, în premieră la Teatrul Act

Dramaturgul, scenaristul şi actorul Mimi Brănescu (Imagine: Mediafax Foto)

Din distribuţia spectacolului fac parte Mirela Oprişor, Simona Cuciurianu, Sorin Poamă şi Andrei Mateiu. Decorul, costumele şi grafica afişului sunt semnate de Dan Titza.

"Eu nu prea am montat autori români până acum, mi s-a şi reproşat adeseori că nu prea m-am ocupat de autorii români (…) Dar acum am o certitudine că Mimi Brănescu scrie foarte bine şi a fost o plăcere să montez textul lui. O să-l adaug la lista autorilor mei preferaţi", a declarat Massaci.

Flori, Filme, Fete sau Băieţi» este o piesă despre atâţia dintre noi care confundă febra sexuală cu iubirea. E o privire ironică asupra adolescenţei perpetue, în care trăieşte omul de azi, care îşi împinge vârsta maturizării undeva spre pensie. O abordare comică a clişeizării existenţei noastre de zi cu zi", a mai spus Massaci despre textul lui Brănescu.

"Dacă Vlad Massaci mizează pe «Flori, Filme, Fete sau Băieţi» - care pe vremea noastră era un joc ce ne scotea din rutina comunistă - înseamnă că e ceva acolo", a subliniat Marina Constantinescu, membră în comitetul director al Teatrului Act.

"Flori, Filme, Fete sau Băieţi" a fost caracterizată de Brănescu drept un exerciţiu destinat actorilor, o încercare "mai mult sau mai puţin reuşită". Textul este unul inspirat din realitatea imediată, povestit sincer, cu onestitate, dar care nu îşi propune să dezbată teme mari, universale.

"Aş vorbi despre viaţă şi despre moarte, dar nu ştiu ce să spun", a declarat pentru MEDIAFAX dramaturgul, scenaristul şi actorul Mimi Brănescu.

"Nu scriu decât despre ce am impresia că m-aş pricepe - ce trăiesc eu, locurile pe care le cunosc şi problemele oamenilor pe care-i cunosc. Sunt oameni simpli - oameni cu bani puţini, oameni cu probleme obişnuite. Sunt probleme pe care le discuţi, de obicei, la o bere", a declarat Brănescu cu modestie.

Următoarele două piese semnate de Mimi Brănescu care vor fi puse în scenă la Teatrul Act sunt "Dumnezeu de a doua zi", în regia lui Claudiu Goga, şi "Acasă la tata", regizat de Alexandru Dabija.

"Mă bucur foarte tare de ce se întâmplă, mi se pare o oportunitate foarte mare pentru piesele mele să ajungă la public într-o variantă poleită, sub trei baghete bune - patru cu cea a Teatrului Act", a spus Brănescu

"Sunt unele locuri unde am sărit calul, dar o să fiu taxat pentru asta", a mai glumit el, referindu-se la textele pe care le va prezenta la Teatrul Act. "Sunt ale mele, mi le asum", a mărturisit acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici