"În direct cu numerologul" şi "În direct cu astrologul", interzise de CNA

CNA a decis, marţi, să interzică difuzarea emisiunilor "În direct cu numerologul" şi "În direct cu astrologul", difuzate de Antena 1, OTV şi Favorit TV, întrucât, potrivit legislaţiei audiovizuale, televiziunile nu pot difuza emisiuni interactive în care publicul apelează la vrăjitori şi ghicitori.

450 afișări
Imaginea articolului "În direct cu numerologul" şi "În direct cu astrologul", interzise de CNA

"În direct cu numerologul" şi "În direct cu astrologul", interzise de CNA

Potrivit CNA, OTV a difuzat emisiunile "În direct cu numerologul" pe 19, 22, 23, 24 şi 25 ianuarie şi "În direct cu astrologul", pe 20 şi 21 ianuarie. Antena 1 a difuzat emisiunea "În direct cu numerologul" pe 27 ianuarie. Totodată, Favorit TV a difuzat acelaşi gen de emisiune în data de 25 ianuarie.

"În opinia mea este ghicit. Este o emisiune interactivă", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA. El a propus ca posturile Antena 1, OTV şi Favorit TV să fie somate cu intrarea în legalitate. "Intrarea în legalitate înseamnă să nu se mai difuzeze asemenea emisiuni", a explicat Onisei.

Potrivit CNA, posturile Antena 1, OTV şi Favorit TV au încălcat art. 80, alin. 1 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora"1) Practicile oculte, paranormale sau exorcismul trebuie tratate cu obiectivitate corespunzătoare, în cadrul unui pluralism al punctelor de vedere" şi "(3) Nu pot fi difuzate emisiuni interactive în care publicul apelează la vrăjitori şi ghicitori sau la alte activităţi interzise prin lege".

Totodată, posturile au încălcat şi art. 29 din Legea audiovizualului - "(i) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu promoveze, direct sau indirect, practici oculte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici