Japonia proiectează ,,Oppenheimer”, la opt luni de la premiera sa în SUA. Care este motivul întârzierii

Filmul ,,Oppenheimer", a avut premiera în Japonia vineri, la opt luni după o campanie de marketing controversată la nivel local şi după îngrijorări legate de modul în care tema nucleară va fi primită în singura ţară care a suferit un bombardament atomic.

2869 afișări
Imaginea articolului Japonia proiectează ,,Oppenheimer”, la opt luni de la premiera sa în SUA. Care este motivul întârzierii

Japonia proiectează pelicula ,,Oppenheimer”, la opt luni de la premiera sa. Care este motivul întârzierii. Sursa foto: IMDb

Pelicula, care a obţinut 7 premii Oscar şi a câştigat premiile BAFTA în acest an, a devenit un succes rapid după ce a fost difuzat în luna iulie a anului trecut în Statele Unite. Universal Pictures a lăsat iniţial Japonia în afara programului de lansare globală pentru ,,Oppenheimer", motivul invocat fiind cel al îngrijorărilor legate de cum producţia cinematografică ar fi primită de către publicul japonez în legătură cu bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki din cel de-al Doilea Război Mondial.

Ulterior, Bitters End, un distribuitor japonez de filme independente, a preluat producţia şi a primit o dată de lansare pentru după ceremonia de decernare a premiilor Oscar, scrie agenţia Reuters.

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat pancarte afişate la intrarea în unele cinematografe din Tokyo, avertizând că filmul conţine imagini cu teste nucleare care ar putea evoca daunele provocate de bombe.

Păreri împărţite la premiera filmului în Japonia

Publicul a avut păreri împărţite după lansarea filmului în Japonia, iar oamenii fie au apreciat, fie au declarat că le-a fost dificil să urmărească producţia.

,,Bineînţeles că este un film uimitor care merită să câştige premiile Oscar", a declarat Kawai, un rezident din Hiroshima, în vârstă de 37 de ani, care şi-a dat doar numele de familie.

,,Dar filmul descrie, de asemenea, bomba atomică într-un mod care pare să o laude şi, ca persoană cu rădăcini în Hiroshima, mi s-a părut dificil de urmărit”, a declarat o altă persoană.

Un alt locuitor din Hiroshima, Agemi Kanegae, a avut sentimente amestecate la vizionarea în sfârşit a filmului.

,,Filmul a meritat foarte mult să fie vizionat", a declarat pensionarul în vârstă de 65 de ani. ,,Dar m-am simţit foarte inconfortabil la câteva scene, cum ar fi procesul lui Oppenheimer în Statele Unite, la final".

Teruko Yahata, supravieţuitoare a bombei atomice, a declarat pentru Reuters, înainte de premiera filmului, că era nerăbdătoare să vadă pelicula, în speranţa că acesta va revigora dezbaterea privind armele nucleare.

Filmul ,,Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la nivel global.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici