Mariana Mihuţ a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Mariana Mihuţ a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru partitura bunicii din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, luni seară, la cea de-a XX-a Gală a premiilor UNITER, ce are loc la Teatrul Odeon din Capitală.

296 afișări
Imaginea articolului Mariana Mihuţ a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Mariana Mihuţ (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Îl invidiez din suflet, profund, pe domnul care a dansat mai devreme", a spus Mihuţ, spre amuzamentul audienţei. "Nu mai pot, am 70 de ani. Vă mulţumesc din suflet", a adăugat ea la primirea distincţiei.

Mariana Mihuţ a fost premiată pentru prestaţia din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", dramatizarea de Yuri Kordonsky după romanul omonim de Pavel Sanaev, la Teatrul Bulandra.

La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", au mai fost nominalizate Claudia Ieremia, pentru rolul Zoe, din spectacolul "O scrisoare pierdută", la Teatrul Naţional Timişoara şi Oana Pellea, pentru spectacolul "Vocea umană", la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 1964, Mariana Mihuţ, actriţă a Teatrului Bulandra din Capitală, a interpretat, numeroase roluri pe scenă, în teatru radiofonic, teatru TV şi cinematografie. A mai câştigat premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea Innei Rasadina în "Sorry" de Aleksandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy, Teatrul Bulandra, 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici