Muzicianul Ton Koopman concertează la Festivalul Enescu

Ton Koopman, cunoscutul dirijor, organist şi clavecinist olandez al muzicii vechi, va concerta în luna septembrie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

82 afișări
Imaginea articolului Muzicianul Ton Koopman concertează la Festivalul Enescu

Muzicianul Ton Koopman concertează la Festivalul Enescu

În "parada" de atracţii din Festivalul Internaţional "George Enescu" de anul acesta sunt incluse şi concertele cu Ton Koopman. Pentru aşa-zişii barochişti, Ton Koopman este binecunoscutul dirijor, organist, clavecinist olandez al muzicii vechi. În schimb, pentru publicul din întreaga lume, el este muzicianul care, de decenii, "modelează frazele aşa cum un magician scoate batiste din joben", potrivit San Francisco Classical Voice.

Compozitori precum Biber, Charpentier, Händel, Mozart, Purcell şi Vivaldi au fost constant incluşi în programul concertelor şi înregistrărilor sale alături de Orchestra Barocă din Amsterdam. A dirijat, de asemenea, foarte multe lucrări de Bach. Iar în slalomul permanent pe care îl face între Europa şi SUA, Ton Koopman va fi, de asemenea, invitatul Festivalului "George Enescu" şi al sălilor de concert din Bucureşti, Sibiu şi Timişoara.

Astfel, "porţii" zdravene de muzică de Mozart şi Haydn, alături de ansamblul Virtuozii din Bucureşti sau de Orchestra Barocă din Amsterdam, sunt ceea ce îi aşteaptă pe cei care vor merge la concertele din 15, 22, 23 şi 24 septembrie.

Abonamentele pentru accesul la spectacolele Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" 2011 (1 - 25 septembrie) vor fi puse în vânzare pe 15 martie, în timp ce biletele individuale vor putea fi achiziţionate din 15 mai.

Persoanele din ţară sau străinătate care doresc să obţină abonamente sau bilete au la dispoziţie trei metode de informare şi cumpărare: pe site-ul www.eventim.ro, care pune la dispoziţie multiple metode de plată şi livrare, precum şi posibilitatea de a alege direct locurile pe planul de sală, în magazinele din reţeaua Eventim în toată ţara - Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas -, birourile Eventim din Bucureşti şi din ţară şi pe site-urile Eventim din străinătate şi în reţelele Eventim internaţionale.

Melomanii îşi vor putea procura abonamente, pe secţiuni, la preţuri de la 1.000 de lei la 300 de lei (20 de concerte din seria "Mari orchestre ale lumii"), 650 de lei şi 500 de lei ("Recitaluri şi concerte camerale), 500 de lei şi 350 de lei (Concertele de la miezul nopţii), 350 de lei şi 300 de lei (World Music), 60 de lei şi 40 de lei (Enescu şi contemporanii săi) şi 100 de lei (Muzica secolului XXI).

De asemenea, va exista o serie limitată de abonamente pentru elevi, studenţi şi pensionari, prin care aceştia vor avea acces la concertele din seria "Mari orchestre ale lumii" contra sumei de 250 de lei.

Preţul biletelor la concertele următoarei ediţii a Festivalului Enescu variază între 75 de lei şi 40 de lei, pentru concertele marilor orchestre de la Sala Palatului. Totodată, vor fi puse în vânzare tichete de 75 de lei şi, respectiv, 65 de lei pentru "Recitaluri şi concerte camerale", "Concertele de la miezul nopţii", "Spectacole de operă şi balet", de 50 de lei şi 40 de lei pentru concertele "World Music" şi de 10 lei şi 7 lei pentru concertele din seria "Enescu şi contemporanii săi". Pentru accesul la concertele din secţiunea "Muzica secolului XX" există o singură categorie de preţ, de 7 lei.

Pentru spectacolele organizate la Opera Naţională şi Teatrul Naţional Bucureşti, accesul se va face în baza biletelor emise special pentru aceste reprezentaţii.

Festivalul "George Enescu", aflat la cea de-a XX-a ediţie, este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care, din 1992 şi până în vara anului 2010, a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului contribuie şi Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societarea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul "George Enescu", ce are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici