Video Pastila de Lectură: Scriitorul Andrei Crăciun recomandă ”Din ce este făcut un măr”, de Amos Oz

  • Scriitorul Andrei Crăciun îţi recomandă ”Din ce este făcut un măr”, de Amos Oz
  • ”Este un volum de convorbiri cu Shira Hadad, care este editoarea cărţilor lui Amos Oz în Israel.”
  • ”Avem nevoie de înţelepciunea, moderaţia, inteligenţa subtilă a domnului Oz, ca să ieşim întregi din această încercare.”
  • Volumul ”Din ce este făcut un măr”, de Amos Oz a apărut la editura Humanitas Fiction
  • Andrei Crăciun este scriitor şi jurnalist, având publicate mai multe volume de eseuri, poezie şi proză
225 afișări

Jurnalistul şi scriitorul Andrei Crăciun îţi recomandă cel mai recent volum semnat de Amos Oz ”ca să ieşim cu minţile întregi din această nouă încercare”:

”După cum vedeţi, în mâna mea stângă am o carte pe care o citesc. Este o carte din seria de autor Amos Oz, de la editura Humanitas Fiction, mai exact volumul «Din ce este făcut un măr». Este un volum de convorbiri cu Shira Hadad, care este editoarea cărţilor lui Amos Oz în Israel. E un volum pe care îl recomand pentru că avem nevoie de înţelepciunea, moderaţia, inteligenţa subtilă a domnului Oz ca să ieşim cu minţile întregi din această nouă încercare. «Din ce este făcut un măr», domnul Amos Oz răspunde foarte bine la întrebarea asta. Un măr e făcut din mai multe ingrediente, din pământ, dintr-un pom, din apă, şi cu toate acestea nu seamănă cu niciunul dintre ingrediente, fiind un produs nou. La fel va fi şi viaţa noastră mai departe. Va avea nişte ingrediente din viaţa noastră veche dar nu va mai semăna cu ea. Dar să ne gândim că poate va fi mai bine. Poate că viaţa noastră cea nouă va fi aidoma mărului domnului Oz. Vă invit şi pe dumneavoastră să citiţi pe cât posibil cărţi şi să nu uitaţi că nu tot ce e între două coperte e carte”. Traducerea românească a volumului îi aparţine lui Gheorghe Miletineanu.

Iulian-Andrei Crăciun este ziarist şi scriitor. Se numără printre părinţii fondatori ai site-ului Recorder.ro. A fost desemnat cel mai talentat tânăr ziarist (2005), cel mai bun tânăr ziarist de cultură (2010), cel mai bun editorialist (2011) şi cel mai bun reporter din România (2012).

A publicat mai multe volume de eseuri, poezie şi proză: ”Baricadele I” (Humanitas, 2014), ”Pălăria albastră şi alte povestiri” (Herg Benet, 2015), ”Poezii pentru acea necunoscută” (Herg Benet, 2015), ”Baricadele II” (Herg Benet, 2016), ”Baricadele III” (Hyperliteratura, 2017), ”Îndurabile” (Herg Benet, 2017), ”Aleea Zorilor” (Polirom, 2017), ”Şi fericirea era obligatorie” (Polirom, 2019).

Este tradus în italiană, spaniolă, portugheză şi neerlandeză în cadrul proiectului european CELA (Connecting Emerging Literary Artists).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici