"Plajă la Biaritz" de Gheorghe Petraşcu, scos la licitaţie pentru 73.200 de lei

Lucrarea "Plajă la Biaritz" de Gheorghe Petraşcu va fi pusă în vânzare pentru suma de 73.200 de lei, alături de alte opere semnate de artişti precum H. H. Catargi, Octavian Băncilă, Corneliu Baba şi Arthur Verona, la prima licitaţie organizată de Goldart, la galeria Galateca a BCU, în 6 aprilie.

448 afișări
Imaginea articolului "Plajă la Biaritz" de Gheorghe Petraşcu, scos la licitaţie pentru 73.200 de lei

"Plajă la Biaritz" de Gheorghe Petraşcu, scos la licitaţie pentru 73.200 de lei

Proiectul casei de licitaţie Goldart îşi propune să aducă un suflu nou pe piaţa de artă şi încearcă să readucă în atenţia publicului nume uitate din pictura românească interbelică, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, la licitaţia din 6 aprilie, vor fi scoase la vânzare lucrări de pictură, grafică şi sculptură semnate de nume recunoscute ale artei româneşti. "Plajă la Biaritz" de Gheorghe Petraşcu, o pânză de dimensiuni medii, datată 1897, cea mai scumpă lucrare, va intra în licitaţie pentru suma de 73.200 lei. Vor mai fi scoase la vânzare lucrări semnate de H. H. Catargi, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Octav Băncilă, Corneliu Baba, Olga Greceanu, Catul Bogdan, Tia Peltz, Arthur Verona, Nicolae Enea, Florenţa Pretorian, Ligia Macovei, Luki Galaction Passarelli, Nicolae Grant, Constantin Artachino, Ion Pacea, Mihai Cismaru şi alţii.

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie lucrări ale unor artişti contemporani precum Sorin Ilfoveanu, Iacob Lazăr, Viorel Mărginean, Ştefan Câlţia, Liviu Suhar, Marcel Chirnoagă, Petre Velicu, Simona Vasiliu Chintilă, Vadim Creţu (elev al maestrului Câlţia), Gheorghe Dican, Mircea Roman şi Rita Shapira.

Lucrările vor fi expuse în 4 şi 5 aprilie la galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU).

Cu această licitaţie, casa Goldart îşi începe activitatea de prezentare şi vânzare a artei vechi şi contemporane din România, ca o prelungire a unei activităţi de 11 ani în domeniul artei, în cadrul galeriei Gold Art din Hotelul Hilton - Athenee Palace. Din 1997, Gold Art Gallery a oferit un program de manifestări culturale, expoziţii permanente în cadrul galeriei şi periodice, reunite în programul Hilton Art Club.

Goldart a mai organizat la Galeria Galateca, în perioada 7 - 16 martie, o expoziţie cu vânzare cu lucrările ale artiştilor Constantin Blendea şi Alexandru Ghilduş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici