Regizorul Mircea Mureşan a murit la 91 de ani

  • Regizorul Mircea Mureşan, celebru pentru serialul "Toate pânzele sus" a murit vineri.
  • Cineastul avea 91 de ani.
2254 afișări
Imaginea articolului Regizorul Mircea Mureşan a murit la 91 de ani

Regizorul Mircea Mureşan a murit la 91 de ani

Regizorul Mircea Mureşan, celebru pentru serialul "Toate pânzele sus" a murit vineri. Cineastul avea 91 de ani.
 
"S-a stins din viaţă un mare regizor. Mircea Mureşan. Un fondator al filmul românesc. Un om care a dăruit filme de excepţie. Un om care s-a dăruit cinematografului şi breslei cineaştilor! În aceste momente, Uniunea Cineaştilor din România deplânge dispariţia marelui creator!", a anunţat Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România.
 
Mircea Mureşan s-a născut la Sibiu, Debutează în film după absolvirea în 1955 a IATC şi dobândeşte consacrarea cu Răscoala (1965), film premiat la Festivalul de la Cannes 1966. Filmul a primit "Prix de la Premiere Oeuvre" şi a fost nominalizat la Palme d'Or.
 
A fost vicepreşedinte al Asociaţiei Cineaştilor (ACIN) între 1974-1989.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici