"Restul e tăcere", pe lista propunerilor pentru nominalizările la Globul de Aur pentru film străin (Video)

"Restul e tăcere", de Nae Caranfil, se numără printre cele 53 de propuneri pentru nominalizările la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, alături de titluri precum "În clasă", de Laurent Cantet, şi "Vals cu Bashir", de Ari Folman, informează variety.com

11 afișări
Imaginea articolului "Restul e tăcere", pe lista propunerilor pentru nominalizările la Globul de Aur pentru film străin (Video)

"Restul e tăcere", pe lista propunerilor pentru nominalizările la Globul de Aur pentru film străin

Franţa are cele mai multe filme, 14, pe lista propunerilor la Globul de Aur. Printre titlurile franceze se numără "Cuşcus cu chefal", de Abdellatif Kechiche, proaspăt câştigător al premiului FIPRESCI acordat de Academia Europeană de Film.

Italia este reprezentată de patru filme, printre care se regăsesc controversatul "Gomorra", de Matteo Garrone, şi "Il Divo", de Paolo Sorrentino.

De asemenea, printre producţiile propuse pentru nominalizările la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin se mai numără "Vals cu Bashir", de Ari Folman (Israel), "The Baader Meinhof Complex" (Germania), cu Alexandra Maria Lara, "The Karamazovs" (Cehia) şi "Jerusalema" (Africa de Sud).

Nominalizările la premiile Globul de Aur, acordate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA), vor fi anunţate pe 11 decembrie, câştigătorii urmând a fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Beverly Hilton, în Los Angeles, pe 11 ianuarie.

"Restul e tăcere" , de Nae Caranfil, este, de asemenea, propunerea României la Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici