Un bust al poetului Adrian Păunescu, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Un bust de bronz al poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit, marţi, pe Alee Scriitorilor din centrul municipiului Alba Iulia, la eveniment fiind prezente câteva sute de persoane, între care şi unii dintre foştii colegi din Cenaclul Flacăra.

188 afișări
Imaginea articolului Un bust al poetului Adrian Păunescu, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Un bust al poetului Adrian Păunescu, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Bustul poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, zonă în care în urmă cu un an a fost dezvelit şi un bust al poetului Grigore Vieru.

La eveniment au participat câteva sute de oameni, printre care membri ai Congresului Spiritualităţii Româneşti, al cărui preşedinte a fost Adrian Păunescu, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum prefectul de Alba, Ştefan Bardan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi primarul, Mircea Hava, dar şi prietenii poetului, foşti membri ai Cenaclului Flacăra, precum Victor Socaciu, Vali Şerban, Florin Săsărman sau preotul Doru Gheaja din Alba Iulia, împreună cu care a lansat celebra melodie "Noi suntem români".

La eveniment nu a participat însă niciun membru al familiei poetului Adrian Păunescu.

Deputatul Victor Socaciu, fost membru în Cenaclul Flacăra, a declarat în cadrul evenimentului că Adrian Păunescu lasă în urmă "o arhivă de cântec, de poezie şi cântec, cu valoare de patrimoniu naţional", îndemnându-i pe cei prezenţi să se bucure pentru "comoara" pe care a lăsat-o poetul naţional Adrian Păunescu.

Socaiu a amintit şi de faptul că Adrian Păunescu a fost un "om al cetăţii", fiind "una dintre cele mai importante figuri ale Parlamentului României, unde a cinstit prin prezenţa sa, prin retorică" şi unde "a reprezentat cu adevărat poporul român".

Victor Socaciu a spus că Adrian Păunescu rămâne "un model", "un om înfipt în cartea de limba română, dar şi în cartea de suflet a patriotismului şi aspiraţiilor naţionale".

Bustul din bronz al poetului Adrian Păunescu a fost realizat de sculptorul Romi Adam, lucrarea fiind finanţată cu 25.000 de lei de către Consiliul Judeţean Alba, iar Primăria municipiului Alba Iulia a realizat soclul monumentului.

Adrian Păunescu a fost preşedinte al Congresului Spiritualităţii Româneşti şi unul dintre susţinătorii activi ai manifestării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici