Volumul "Poveşti cu scriitoare şi copii", coordonat de Alina Purcaru, lansat duminică, în Capitală

Volumul "Poveşti cu scriitoare şi copii", coordonat de Alina Purcaru, care a apărut recent în colecţia "Ego-grafii" a editurii Polirom, disponibil şi în format digital, va fi lansat duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti.

168 afișări
Imaginea articolului Volumul "Poveşti cu scriitoare şi copii", coordonat de Alina Purcaru, lansat duminică, în Capitală

Volumul "Poveşti cu scriitoare şi copii", coordonat de Alina Purcaru, lansat duminică, în Capitală

La discuţia despre relaţia cu scrisul şi cu timpul după apariţia copilului participă, alături de coordonatoare, scriitoarele Bianca Burţa-Cernat, Svetlana Cârstean, Domnica Drumea, Cristina Ispas, Angela Marinescu, Ştefania Mihalache, Carmen Muşat, Simona Popescu, Adina Rosetti, Georgiana Sârbu, Simona Sora şi Elena Vlădăreanu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Moderatorul evenimentului va fi poetul Bogdan Ghiu.

În volumul coordonat de Alina Purcaru, 18 poete, prozatoare şi eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariţia copiilor. Textele vorbesc despre transformări profunde, care au atins şi scrisul, despre relaţia cu lumea din jur, despre reuşite şi obstacole şi despre forme de dragoste şi ataşament faţă de copii şi faţă de propriile cărţi. O scriitoare care este şi mamă este inevitabil pusă în faţa unui şir de decizii sensibile, iar "Poveşti cu scriitoare şi copii" aduce la suprafaţă 18 mărturii despre încercările de fiecare zi, în care scrisul a rămas o prezenţă vitală, chiar şi atunci când nu a (mai) fost o prioritate, se mai arată în comunicatul citat.

Autoarele volumului "Poveşti cu scriitoare şi copii" sunt Svetlana Cârstean, Adina Dabija, Ana Dragu, Domnica Drumea, Cristina Ispas, Luminiţa Marcu, Angela Marinescu, Ştefania Mihalache, Ioana Morpurgo, Viviana Muşa Augusto, Carmen Muşat, Simona Popescu, Adina Rosetti, Miruna Runcan, Georgiana Sârbu, Simona Sora, Mihaela Ursa şi Elena Vlădăreanu.

Alina Purcaru este redactor al revistei Observator cultural. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti şi a lucrat în presă, ca redactor la departamentul de cultură al ziarului Cotidianul. Este coautoare a romanului colectiv "Rubik" (Polirom, 2008) şi a publicat cronici de carte şi articole în presa culturală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici