2010, anul în care românii vor munci mai mult pe acelaşi salariu

Anul viitor, salariile vor stagna sau vor creşte numai cu un nivel apropiat de cel al inflaţiei, în timp ce productivitatea, valoarea muncii, va creşte din ce în ce mai mult, informează cotidianul Gândul.

15 afișări
Imaginea articolului 2010, anul în care românii vor munci mai mult pe acelaşi salariu

2010, anul în care românii vor munci mai mult pe acelaşi salariu (Imagine: Mediafax Foto)

Salariul real, adică cel net din care se scade inflaţia, va creşte anul viitor cu 3,2%, nivel care, deşi este mult sub media de circa 15% din ultimii ani, va fi totuşi mai mare decât cel de anul acesta, respectiv 2,5%, conform unui raport BCR. O comparaţie a câştigului salarial mediu net din lunile ianuarie din 2008 şi 2007 arată o creştere de 30,7%, iar indicele câştigului salarial real a înregistrat o creştere de 21,9%.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici