Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate

Ţiriac Imobiliare, parte a grupului Ţiriac Holding, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a blocat, de la începutul anului, toate proiectele, mai puţin Residenz şi primele două faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate în intervalul 2009-2010, potrivit reprezentanţilor Ţiriac Imobiliare.

125 afișări
Imaginea articolului Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate

Aproape toate proiectele Ţiriac Imobiliare sunt blocate

Bjarne Virenfeldt, CEO Ţiriac Imobiliare, a declarat, joi, că proiectele au fost blocate în contextul crizei şi ar putea fi repornite la revenirea pieţei, fără să dea însă un termen.

Întrebat despre momentul în care ar putea fi repornite celelalte proiecte, el a spus că doar "cei care pot citi într-un bol de sticlă" pot oferi un răspuns.

Potrivit sursei citate, primele două faze ale proiectului Stejarii ar putea fi finalizate în acest an, respectiv 2010, neoferind o estimare privind cea de-a treia fază a proiectului.

Totodată, cu privire la proiectul Residenz, realizat în oraşul Chitila, împreună cu dezvoltatorul german LBBW Immobilien, Virenfeldt a spus că acesta va fi finalizat cât mai repede posibil.

Juergen Reich, Country Manager al LBBW Immobilien, a afirmat că acest proiect, aflat în acest moment în faza 4, ar putea fi încheiat în 2010.

"Nu e niciun motiv de grabă, pentru că avem destule apartamente pe care vrem să le vindem", a spus Reich.

Potrivit sursei citate, au fost vândute până în prezent 150 din cele aproape 490 apartamente, cât va cuprinde complexul la finalizare. Valoarea de piaţă a proiectului este de 70 milioane euro.

Reich a mai spus că 65% din vânzări au fost realizate prin cash, iar restul prin credite, preţurile pornind de la circa 87.000 de euro, până la 270.000 euro, plus TVA.

Întrebat despre Programul "Prima casă", reprezentantul LBBW Immobilien a comunicat că dezvoltatorii nu au luat încă o decizie privind o posibilă participare.

"Am auzit atâtea variante despre «Prima casă», încât nu putem să dezvoltăm o strategie concretă. Când o să fie comunicat rezultatul final, o să putem să reacţionăm", a spus Reich.

Oficialul Ţiriac Imobiliare a afirmat că acest program este o iniţiativă bună pentru piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici