Astra, DELISTATĂ luni de pe bursa de la Bucureşti, ca urmare a deschiderii falimentului

Acţiunile Astra (ATRA), suspendate încă din februarie 2014, vor fi delistate luni de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma deciziei instanţei de a admite cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de deschidere a procedurii falimentului în cazul asigurătorului.

240 afișări
Imaginea articolului Astra, DELISTATĂ luni de pe bursa de la Bucureşti, ca urmare a deschiderii falimentului

Astra, DELISTATĂ luni de pe bursa de la Bucureşti, ca urmare a deschiderii falimentului (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Se retrag de la tranzacţionarea pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB (AeRO, n.r.) acţiunile emise de societatea Asigurare - Reasigurare Astra începând cu data de 21 decembrie", se arată într-un anunţ al ASF.

Delistarea companiei vine la nici două luni după ce Astra a fost mutată de pe piaţa Rasdaq pe AeRO, din cauza închiderii Rasdaq. Titlurile Astra nu au mai fost tranzacţionate la bursă din februarie anul trecut, în contextul intrării companiei în insolvenţă. AeRO şi Rasdaq sunt ambele administrate de Bursa de Valori Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a aprobat la începutul lunii decembrie falimentul companiei de asigurare. Totodată, instanţa a numit ca lichidator judiciar provizoriu firma KPMG Restructuring SPRL, care va fi plătită cu 10.000 lei pe lună de către Astra.

KPMG Restructuring a anunţat, miercuri, că va elabora în perioada imediat următoare o strategie de lichidare eficientă a patrimoniului, prin transfer de business al portofoliilor de asigurare şi vânzarea individuală a celorlalte active.

Astra s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, la finele lunii august, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

ASF a cerut falimentul Astra la o zi după ce compania şi acţionarii săi, The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider, au deschis o acţiune proprie la Curtea de Apel Bucureşti cerând anularea deciziei ASF prin care autoritatea a hotărât închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, stabilirea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Astra. Instanţa a respins la mijlocul lunii octombrie acest caz, însă soluţia nu este definitivă.

The Nova Group Investments România deţine o participaţie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici