Caterpillar renunţă la 20.000 de angajaţi

Producătorul american de utilaje pentru construcţii Caterpillar va renunţa la 20.000 de angajaţi în vederea reducerii costurilor, după un declin de 32% al profitului în trimestrul al patrulea, şi a avertizat că 2009 va fi dificil, ca urmare a impactului recesiunii mondiale asupra operaţiunilor sale.

31 afișări
Imaginea articolului Caterpillar renunţă la 20.000 de angajaţi

Caterpillar renunţă la 20.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Caterpillar va concedia 17.000 de angajaţi, iar alţi 2.500 vor primi compensaţii pentru a renunţa la locurile lor de muncă, în condiţiile în care anticipează cel mai dificil an pentru companie, de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

Compania a raportat pentru ultimul trimestru din 2008 un profit de 661 de milioane de dolari, respectiv 1,08 dolari pe acţiune, comparativ cu 975 de milioane de dolari în intervalul similar din 2007.

Vânzările au urcat cu 6%, la 12,92 miliarde de dolari.

Analiştii anticipau, în medie, un profit de 1,28 dolari pe acţiune şi vânzări de 11,97 miliarde de dolari.

Acţiunile Caterpillar au scăzut în urma informaţiilor cu 10%, în cursul tranzacţiilor electronice.

Caterpillar şi alţi producători de utilaje pentru construcţii sunt puternic afectaţi de recesiunea mondială provocată de criza din sectorul imobiliar american, care a determinat clienţi din sectorul energetic şi cel minier să îşi reducă cheltuielile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici