Cota de cheltuieli deductibile pe venituri din drepturi de proprietate intelectuală, redusă la 20%

Cota de cheltuieli deductibile pentru venitul net obţinut din drepturi de proprietate intelectuală va fi redusă la jumătate, de la 40% la 20% din venitul brut, aceeaşi diminuare, de la 50% la 25% din venitul brut, urmând să fie operată şi pentru venituri din crearea unor lucrări de artă monumentală.

340 afișări
Imaginea articolului Cota de cheltuieli deductibile pe venituri din drepturi de proprietate intelectuală, redusă la 20%

Cota de cheltuieli deductibile pe venituri din drepturi de proprietate intelectuală, redusă la 20% (Imagine:Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Reducerea de cheltuieli deductibile este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Prin reducerea cotelor de cheltuieli forfetare la stabilirea venitului net din drepturi de proprietate intelectuală, Guvernul estimează un plus de încasări bugetare de 10,5 milioane lei pe şase luni din 2010, de 22 milioane lei în 2011, de 24 milioane lei în 2012 şi de 25 milioane lei în 2013.

Un document al Ministerul Finanţelor redactat în urmă cu două săptămâni relevă că Executivul estimează că va obţine în 2010 venituri suplimentare totale de 76 milioane lei din introducerea CAS la venituri din drepturi de autor simultan cu reducerea cotei deductibile de la 40% la 25%

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici