- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”
Industria alimentară recunoaşte cu jumătate de gură că "mai există şi majorări". "Vinovaţii" ar fi însă "băieţii flămânzi" din industrie, respectiv intermediarii dintre producători, procesatori şi marile reţele comerciale şi evazioniştii.
De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi” (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)
În primele nouă luni din 2010 mâncarea s-a scumpit, în medie, cu 6,25%, în ciuda faptului că un consum mai mic, datorat scăderilor salariale şi şomajului, ar fi trebuit să ducă la scăderea preţurilor la raft. Întrebaţi de gândul cine a scumpit mâncarea şi de ce, reprezentanţii industriei alimentare, fie că este vorba despre producători, procesatori sau marile reţele comerciale, susţin că nu ei, sau, dacă au efectuat totuşi majorări, se "apără" spunând că şi ei trebuie să dea mai mult, pe materia primă, pe energie electrică, gaze sau pe transport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă sub pavilion Tanzania, cu 11 sirieni și egipteni la bord, s-a scufundat în largul mării, în apropiere de Sfântul Gheorghe / 3 sirieni au dispărut, operațiunea de căutare și salvare continuă
-
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
-
Unul dintre cele mai importante puncte turistice din Sibiu, închis la Noaptea Muzeelor. Explicaţia
-
Cel puţin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la graniţa cu România şi Ungaria
Citeşte mai multe despre scumpirea alimentelor pe www.gandul.info.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO