Economia SUA a intrat în recesiune în februarie, după cea mai lungă perioadă de expansiune din istorie

Economia SUA a încheiat cea mai lungă perioadă de expansiune din istorie în februarie şi a intrat în recesiune ca urmare a pandemiei, a anunţat luni National Bureau of Economic Research, citat de Reuters.

486 afișări
Imaginea articolului  Economia SUA a intrat în recesiune în februarie, după cea mai lungă perioadă de expansiune din istorie

Economia SUA a intrat în recesiune în februarie, după cea mai lungă perioadă de expansiune din istorie

National Bureau of Economic Research este grupul de cercetare în domeniul economiei private care acţionează ca arbitru pentru determinarea ciclurilor de afaceri din SUA.

Comitetul pentru datarea ciclului de afaceri al NBER a declarat într-un document că membrii „au ajuns la concluzia că magnitudinea fără precedent a declinului ocupării forţei de muncă şi a producţiei, precum şi a influenţei sale în întreaga economie, justifică desemnarea acestui episod drept recesiune, chiar dacă se pare că este mai scurt decât contracţiile anterioare”.

Perioada de expansiune a început în iunie 2009 şi a ţinut 128 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici