Fintech-ul românesc Instant Factoring atrage o nouă finanţare externă de 6,3 milioane euro. CEO: Ne va permite să creştem

Instant Factoring, fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici, încheie o nouă rundă de finanţare externă de 6,3 milioane Euro, ridicând volumul total de capital disponibil la 12 milioane euro, atât pentru România, cât şi pentru entitatea din Serbia, recent lansată.

330 afișări
Imaginea articolului Fintech-ul românesc Instant Factoring atrage o nouă finanţare externă de 6,3 milioane euro. CEO: Ne va permite să creştem

Fintech-ul românesc Instant Factoring atrage o nouă finanţare externă de 6,3 milioane euro. CEO: Ne va permite să creştem

Scopul finanţării este asigurarea necesarului de capital pentru dezvoltarea companiei pe ambele pieţe în anul următor. ”Noua rundă de finanţare ne va permite să creştem în cele două pieţe şi în acelaşi timp să investim în dezvoltarea de software şi tehnologie pentru accelerarea proceselor digitale de business, precum şi pentru dezvoltarea de noi produse financiare digitale şi lărgirea ariei de capabilităţi”, spune Cristian Ionescu, CEO, Instant Factoring.

De la lansarea în 2018, Instant Factoring a beneficiat de mai multe runde de finanţare. Cea prezentă, de 6,3 milioane euro, reprezintă o investiţie de capital şi împrumuturi din partea acţionarilor existenţi în proporţie de 45% din total, şi un împrumut adiţional din partea creditorilor financiari din SUA în proporţie de 55% din total, acesta din urmă destinat creşterii capitalului de finanţare a facturilor. Finanţarea atrasă ridică volumul total de capital disponibil (atât equity, cât şi debt) al Instant Factoring la 12 milioane euro pentru entităţile din România şi din Serbia.

Instant Factoring oferă soluţii digitale de finanţare afacerilor mici, care au nevoie de capital de lucru pentru rulajele lunare sau pentru dezvoltări punctuale, transformând în lichidităţi facturile aflate în termenul de plată, de la 7 la 90 de zile. Decizia de finanţare este luată într-un interval de 2 ore, iar în maxim 24 de ore clientul primeşte banii în cont. Tot procesul se desfăşoară online.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici