Franks: Nu anticipez modificări majore privind prognoza de creştere economică a României

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, nu anticipează schimbări majore în ceea ce priveşte prognoza de creştere economică a României pentru acest an, dar consideră că este posibilă chiar şi o modificare în scădere a acestei estimări.

24 afișări
Imaginea articolului Franks: Nu anticipez modificări majore privind prognoza de creştere economică a României

Franks: Nu anticipez modificări majore privind prognoza de creştere economică a României în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

"Încă lucrăm la analiza noastră. Misiunea Fondului abia a început şi de aceea nu vreau să avansez nicio prognoză în acest moment. Cu toate acestea nu anticipez modificări majore. Există întotdeauna un interval în jurul prognozei centrale. Creşterea economică ar putea fi peste nivelul anticipat, însă s-ar putea situa şi sub estimarea de 1,3%", a declarat Franks.

La ora transmiterii acestei ştiri, Franks se află într-o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

O misiune a FMI, condusă de Franks, se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici