În lume sunt 63 miliardari cu vârste sub 40 ani. Kylie Jenner şi Evan Spiegel fac parte din topul celor mai tineri oameni care au o avere de cel puţin 1 miliard de dolari

  • La nivel global, sunt 63 miliardari sub 40 ani.
  • Averea totală a miliardarilor sub 40 ani este de 265 miliarde lei.
  • Kylie Jenner, surorile Alexandra şi Katharina Andresen şi Gustav Witzoe, primii trei miliardari tineri din lume.
4028 afișări
Imaginea articolului În lume sunt 63 miliardari cu vârste sub 40 ani. Kylie Jenner şi Evan Spiegel fac parte din topul celor mai tineri oameni care au o avere de cel puţin 1 miliard de dolari

În lume sunt 63 miliardari cu vârste sub 40 ani. Kylie Jenner şi Evan Spiegel fac parte din topul celor mai tineri oameni care au o avere de cel puţin 1 miliarde de dolari

Numărul miliardarilor cu vârsta sub 40 de ani este, în prezent, la cel mai mare nivel, 63 mai exact.

Averea totală a acestora este de 265 miliarde de dolari.

Cel mai tânăr miliardar are 22 de ani, în timp ce ocupantul locului al zecelea are 32 de ani, potrivit Investopedia, citată de Ziarul Financiar.

Top 10 cei mai tineri miliardari din lume:

* Kylie Jenner, 22 de ani

Avere netă: 1 miliard de dolari

Cunoscută pentru apariţiile din show-ul Keeping Up with the Kardashians, Kylie Jenner a lansat, la vârsta de 14 ani, împreună cu sora sa Kendall, linia de îmbrăcăminte Kendall & Kylie. În 2015, Kylie a mai lansat o companie de cosmetice numită Kylie Lip Kits, pe care a numit-o ulterior drept Kylie Cosmetics. De asemenea, o parte din succes i se datorează prezenţei pe social media.

* Surorile Alexandra şi Katharina Andresen, 23 şi 24 de ani

Avere netă: 1,4 miliarde de dolari fiecare

Surorile norvegiene Alexandra şi Katharina Andresen sunt fiicele lui Johan H. Andresen Jr., proprietarul Ferd, o companie norvegiană de investiţii. În 2007, surorile Andresen au primit 42,2% din companie.

* Gustav Magnar Witzoe, 27 de ani

Avere netă: 3 miliarde de dolari

Gustav Magnar Witzoe deţine aproape jumătate din SalMar ASA, unul dintre cei mai mari producători de somon din lume, care a iniţiat industrializarea business-ului cu somon în Norvegia. Partea pe care o deţine în companie i-a fost oferită în 2013 de către tatăl său, Gustav Witzoe Sr.

* Evan Spiegel, 29 de ani

Avere netă: 2,1 miliarde de dolari

Evan Spiegel este cofondatorul Snap Inc., compania care operează aplicaţia Snapchat.

*John Collison, 29 de ani

Avere netă: 2,1 miliarde de dolari

John Collison este proprietarul şi cofondatorul Stripe, o companie care produce software destinat facilitării plăţilor online din cadrul business-urilor. Antreprenorul irlandez şi-a lansat compania împreună cu fratele său Patrick în perioada facultăţii. Compania este evaluată, în prezent, la 20 de miliarde de dolari.

* Anna Kasprzak, 30 de ani

Avere netă: 1 miliard de dolari

Anna Kasprzak a devenit cunoscută prima dată după ce a participat la proba de călărie în timpul ediţiei din 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a ocupat locul al 14-lea. În prezent, este unul dintre proprietarii producătorului danez de încălţăminte ECCO, ale cărui produse sunt vândute în 90 de ţări.

* Ludwig Theodor Braun, 29 de ani

Avere netă: 1 miliard de dolari

Ludwig Theodor Braun deţine 10% din compania de aparate medicale B. Braun Melsungen AG, care a fost fondată în 1839, perioadă în care era o farmacie ce vindea medicamente pe bază de plante. Tatăl său a preluat compania în 1977.

* Jonathan Kwok, 30 de ani

Avere netă: 2,5 miliarde de dolari

Jonathan Kwok este cel mai mic fiu al lui Walter Kwok, fostul preşedinte al Sun Hung Kai Properties, cel mai mare dezvoltator de real estate din Hong Kong.

* Patrick Collison, 32 de ani

Avere netă: 2,1 miliarde de dolari

Împreună cu fratele său John, Patrick a fondat Stripe, o companie tech ce le oferă posibilitatea business-urilor să încheie rapid tranzacţii online. Printre investitorii Stripe se numără nume precum CEO-ul Tesla Elon Musk şi Peter Thiel, unul dintre fondatorii PayPal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici