România acordă ajutor financiar pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transferat 100.000 de euro din bugetul pentru asistenţă pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul 2020 pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus.

8217 afișări
Imaginea articolului România acordă ajutor financiar pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus

România acordă ajutor financiar pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus

Potrivit MAE, contribuţia României a fost transferată Organizaţiei European Endowment for Democracy (EED), instituţie europeană specializată în acordarea de asistenţă pentru proiecte de consolidare a democraţiei şi drepturilor omului în vecinătatea Uniunii Europene.

România se alătură, astfel, celorlalţi parteneri din UE, state membre şi instituţii, care dezvoltă proiecte în parteneriat cu EED, în beneficiul direct al societăţii civile din Belarus.

„În aceste zile, societatea civilă şi presa independentă din Belarus, supuse unor presiuni sistematice, luptă pentru democraţie. Această susţinere din partea României are ca obiectiv împlinirea aşteptărilor legitime ale cetăţenilor din Belarus, mai ales în condiţiile în care sprijinirea evoluţiilor şi reformelor democratice constituie baza cooperării UE cu statele din Parteneriatul Estic”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Reprezentanţii MAE susţin că România rămâne un susţinător consecvent al consolidării democraţiei în vecinătatea Estică a Uniunii Europene, considerând că respectarea valorilor şi principiilor democratice este în măsură să asigure securitate, stabilitate şi prosperitate, atât pentru cetăţenii statelor din vecinătatea Estică, cât şi pentru regiune în ansamblu.

Bugetul pentru asistenţă pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul 2020 este gestionat de MAE şi Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici