Liberalizarea preţului gazelor la consumatorii casnici ar putea fi prelungită cu un an, până în 2019

Liberalizarea preţului gazelor pentru consumatorii casnici, proces care va începe la anul şi potrivit calendarului actual va fi finalizat în 2018, ar putea fi prelungită cu un an, până în 2019, în funcţie de evoluţia preţului gazelor şi veniturilor populaţiei, potrivit ANRE.

206 afișări
Imaginea articolului Liberalizarea preţului gazelor la consumatorii casnici ar putea fi prelungită cu un an, până în 2019

Liberalizarea preţului gazelor la consumatorii casnici ar putea fi prelungită cu un an, până în 2019 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"La consumatorii casnici, termenul de liberalizare este de şase ani, cu posibilitate de prelungire, dacă se va constata că preţul este foarte mare şi nu poate fi plătit. Este o relaţie între preţul gazelor şi puterea de cumpărare medie a consumatorilor din zona casnică, care ar putea duce la o prelungire de un an. Vom vedea peste şase ani. Vorbim de anul 2018, cu prelungire în 2019. Să vedem cum va fi situaţia atunci", a declarat marţi preşedintele ANRE, Nicolar Havrileţ, într-o conferinţă pe teme energetice.

Liberalizarea preţurilor la gaze şi electricitate a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici