Merkel: Rezultatul bun al summitului va permite euro să îşi recâştige credibilitatea

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat vineri că summitul european pe tema crizei euro a ajuns la un "rezultat bun" care trebuie să permită euro să îşi recâştige "credibilitatea".

743 afișări
Imaginea articolului Merkel: Rezultatul bun al summitului va permite euro să îşi recâştige credibilitatea

Merkel: Rezultatul bun al summitului va permite euro să îşi recâştige credibilitatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns, după negocieri îndelungi la un rezultat bun", a declarat ea la încheierea primei zile a summitului de la Bruxelles, unde s-a ajuns la un acord de principiu privind consolidarea disciplinei bugetare din ţările Uniunii monetare.

"Vom construi o uniune bugetară pentru euro, care va fi în acelaşi timp o uniune de stabilitate", a adăugat ea.

"Am afirmat întotdeauna că ar trebui ca cele 17 state din zona euro să îşi recâştige credibilitatea şi cred că prin această decizie de astăzi, euro va putea şi va face acest lucru", a apreciat cancelarul german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici