Murali Store: Vopselele Benjamin Moore au generat vânzări de peste 1 milion de euro de la preluarea licenţei de distribuire şi estimăm o creştere a cererii de 150% până la finalul anului

  • Murali Store estimează afaceri de peste 3 milioane euro în acest an, în creştere cu peste 20%
  • Pandemia a favorizat piaţa de vopsele de lux, aducând o creştere de 30%
  • Compania are în plan deschiderea celui mai mare showroom pe piaţa de profil în această vară
304 afișări
Imaginea articolului Murali Store: Vopselele Benjamin Moore au generat vânzări de peste 1 milion de euro de la preluarea licenţei de distribuire şi estimăm o creştere a cererii de 150% până la finalul anului

 

Bucureşti, iunie 2023 - Murali Store, importatorul oficial al vopselelor premium Benjamin Moore în România şi unul dintre cei mai mari distribuitori de vopsele de pe piaţa locală, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro în 2022, în creştere cu 10% faţă de anul anterior. Pentru 2023, compania estimează că va depăşi cifra de 3 milioane de euro, din care aproape jumătate va fi generată de produsele brandului american Benjamin Moore, liderul mondial pe segmentul vopselelor exclusiviste.

Murali Store, afacere fondată în Timişoara de familia Boie şi Dobriceanu, a preluat licenţa de distribuire a vopselelor premium Benjamin Moore în ianuarie 2022, fiind singurul distribuitor al acestor produse pe piaţa din România. În perioada ianuarie 2022-mai 2023, produsele Benjamin Moore au generat aproximativ 1 milion de euro din veniturile totale ale companiei.

“Deşi semnarea contractului direct cu Benjamin Moore SUA a fost o provocare mare, cel mai provocator a fost să redefinim standardele pieţei de desfacere pentru că, în ceea ce priveşte produsele exclusiviste, piaţa românească este una tânără, cu un comportament de consum îndreptat spre un raport calitate-preţ disproporţionat. Însă, în ultimul an, piaţa a început să fie mai deschisă şi mai orientată spre calitatea produselor pentru proiectele de amenajare a locuinţei, ceea ce a dus la o creştere accelerată a interesului pentru vopsele exclusiviste. Astfel, în prima jumătate din 2023 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, cererea pentru vopselele premium Benjamin Moore a crescut cu 50%”, declară Adriana Dobriceanu, co-fondator şi CEO Murali Store.

Vopselele Benjamin Moore, supranumite “Bentley-ul vopselelor" din America, sunt preferate în general pentru amenajarea apartamentelor de lux, a caselor sau a showroom-urilor, comanda medie fiind de 2.000 euro. Printre cele mai căutate produse Benjamin Moore se numără vopselele  Aura, Regal, Scuff-X, Ceiling Paint şi Ultra Spec.

Vânzarea de vopsele premium, favorizată de pandemie: creştere de 30%

De altfel, potrivit Murali Store, perioada pandemiei a favorizat piaţa de amenajări interioare, în special segmentul de produse de lux, tendinţă care se accentuează. Astfel, în ultimul an, cererea pentru vopselele premium a crescut cu 30% faţă de 2021, crescând totodată şi valoarea proiectelor de aplicare a acestor vopsele. Cel mai mare interes pentru vopsele premium se manifestă în marile oraşe din România, precum Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanta.

“Evenimentele din ultimii ani, respectiv cele din contextul actual, îşi lasă amprenta, cu certitudine, şi asupra pieţei de amenajări, pentru că inevitabil vorbim despre producători care se confruntă cu lipsa materiilor prime, vorbim despre întârzieri în termenele de livrare sau despre produse indisponibile. De asemenea, preţurile au crescut şi în zona de vopsele şi finisaje, faţă de începutul anului 2022, însă ce este interesant este că previziunile legate de amenajările interioare de lux sunt optimiste. Astfel că, în 2023, ne aşteptăm la o creştere de până la 30% pe acest segment, piaţa de amenajări interioare de lux fiind stabilă şi, în ciuda inflaţiei, în continuă dezvoltare şi creştere”, adaugă Adriana Dobriceanu, co-fondator şi CEO Murali Store.

Totodată, reprezentanţii Murali Store estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 22%, la peste 3 milioane de euro, pentru 2023, cea mai mare parte din afaceri fiind generată de proiecte de amenajare pe segmentul B2C.

În ultimul an a crescut cererea şi din partea segmentului de business, în special din HoReCa, unde principalele proiecte amenajate cu vopsele de la Murali Store au fost Casa Miţa Biciclista din Bucureşti, unde s-au folosit vopsele Benjamin Moore pentru renovarea saloanelor, şi Restaurantul Raionul de Peşte din Floreasca.

“Fiind o deschidere tot mai mare faţă de produse exclusiviste şi concepte unice de amenajare, dar şi o tendinţă tot mai pronunţată din partea românilor de a apela la specialişti în a-şi transforma casele în adevărate opere de artă, am decis să investim în extinderea business-ului, urmând să deschidem cel mai mare showroom de pe piaţa de profil din România în această vară, fiind al doilea după cel din Timişoara. De asemenea, continuăm consolidarea business-ului la nivelul întregii ţări, prin parteneriatele deja existente cu distribuitori în Cluj, Iaşi, Galaţi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Sibiu, Baia Mare, Braşov şi Constanţa, vizând extinderea reţelei de distribuitori. Aşadar, pot spune că suntem foarte optimişti faţă de felul în care se prezintă viitorul, atât pentru business-ul Murali Store, cât şi pentru industria designului interior în România”, conchide Adriana Dobriceanu, co-fondator şi CEO Murali Store.

 

Despre Murali Store

Fondată în 2013, în Timişoara, Murali Store este una dintre principalele companii de pe piaţa vopselelor premium din România, cu o puternică prezenţă în întreaga ţară. Din ianuarie 2022, Murali Store este unicul importator şi distribuitor al vopselelor premium americane Benjamin Moore, liderul mondial pe segmentul vopselelor exclusiviste. În portofoliul companiei se regăsesc şi brandurile italieneşti Valpaint şi Cebos. Cu un showroom în Timişoara, un viitor showroom în Bucureşti şi o reţea de 8 distribuitori la nivel naţional, misiunea Murali Store este de a transforma casele în adevărate opere de artă, prin culori care oferă rafinament şi eleganţă oricărei încăperi, reflectând personalitatea proprietarilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici