Oraşul care a câştigat un proiect european de 47,5 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public de călători

3907 afișări
Imaginea articolului Oraşul care a câştigat un proiect european de 47,5 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public de călători

Primăria Arad a câştigat un proiect auropean de 227,4 mil. lei (47,5 mil. euro) pentru amenajarea unui traseu de transport public de călători, care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare. Proiectul presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie în lungime de 12m şi 5 de capacitate mică în lungime 10m), amenajarea de străzi noi şi reabilitarea străzii Andrei Şaguna.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi amenajate două staţii de alimentare pentru autobuzele electrice, vor fi construite şi modernizate în total 23 de staţii de transport public de călători, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete şi se vor achiziţiona 330 de biciclete.

’’Intrăm în linie dreaptă cu proiectul, documentele pentru licitaţia de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul şi licitaţiei pentru autobuze şi biciclete, astfel încât să câştigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele  contestaţii la licitaţii’’, a declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad, într-un comunicat de presă.

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

         

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici