Pogea a informat coaliţia că au intrat primii bani de la CE, 1,5 miliarde euro

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a informat coaliţia PSD-PDL că luni "au intrat primii bani de la Comisia Europeană, aproape 1,5 miliarde de euro", a declarat, la finalul şedinţei reprezentanţilor celor două partide aflate la guvernare, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

18 afișări
Imaginea articolului Pogea a informat coaliţia că au intrat primii bani de la CE, 1,5 miliarde euro

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea (Imagine: Mediafax Foto)

"Legat de întrebările care s-au pus, banii care au venit până acum, ministrul Gheorghe Pogea ne-a informat că astăzi au intrat primii bani de la Comisia Europeană, aproape 1,5 miliarde de euro şi sigur că răspunsul la întrebarea «cei cinci miliarde de euro care au venit de la Fondul Monetar Internaţional», aici este vorba de bani care au mers la Banca Naţională a României, aşa cum ştiau şi colegii noştri, parteneri din coaliţie", a spus Flutur.

Flutur a mai arătat că la şedinţa coaliţiei de luni o parte dintre colegii de la PSD nu au fost prezenţi, fiind în concediu. El a precizat că de la PSD a fost prezent vicepremierul Dan Nica, iar din partea PDL au luat parte la şedinţă premierul Emil Boc şi echipa care participă frecvent.

PSD a solictat PDL şi ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, să explice cum a fost folosită prima tranşă de împrumut de 5 miliarde de Euro de la FMI şi tranşele de la UE şi băncile europene, care sunt rezultatele folosirii fondurilor şi ce se va face cu cele 2 miliarde de Euro din tranşa a doua.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare, marţi, delegaţia FMI îşi va încheia evaluările în urma cărora urmează să elibereze a doua tranşă de împrumut de 2 miliarde de Euro, după prima tranşă, de 5 miliarde de Euro, fapt care impune discutarea, cu predilecţie, în cadrul şedinţei de coaliţie de luni, a acestui subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici