Prima bancă din lume care testează o monedă digitală. „Efectuarea plăţilor va fi la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”

  • Banca centrală a Suediei Riksbank a anunţat că a început testarea unui e-krona, o coroană digitală
  • Pasul este unul în plus pentru crearea primei monede digitale a unei bănci centrale (CBDC) din lume, anunţă Reuters
  • Dacă moneda va intra în circulaţie, acesta va fi folosită pentru a simula activităţile bancare de zi cu zi
2253 afișări
Imaginea articolului Prima bancă din lume care testează o monedă digitală. „Efectuarea plăţilor va fi la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”

Sursa FOTO: Profimedia

În cazul în care moneda va intra în circulaţie, acesta va fi folosită pentru a simula activităţile bancare de zi cu zi, cum ar fi plăţile, depozitele şi retragerile de pe un portofel digital, a precizat instituţia.

„Scopul proiectului este de a arăta cum e-krona ar putea fi folosită de publicul larg”, a declarat Riksbank într-un comunicat.

În ianuarie, băncile centrale din Marea Britanie, zona euro, Japonia, Suedia şi Elveţia şi-au unit forţele pentru a evalua posibilitatea emiterii de CDB.

CBDC-urile sunt bani tradiţionali, dar în formă digitală, emişi şi guvernaţi de banca centrală a unei ţări. În schimb, criptomonedele precum bitcoin sunt produse prin rezolvarea unor exerciţii complexe matematice şi guvernate de comunităţi online, în loc de o instituţie centrală.

Scăderea accentuată a utilizării numerarului şi concurenţa valutelor alternative, cum ar fi Libra a Facebook, a determinat, de asemenea, băncile centrale din întreaga lume să ia în considerare emiterea propriilor monede electronice.

Efectuarea plăţilor în e-krona va fi „la fel de uşoară ca trimiterea unui mesaj text”, a spus Riksbank pe site-ul său web.

Suedia este ţara cea mai puţin dependentă de banii cash din lume. Riksbank a declarat că nu a luat nicio decizie finală cu privire la emiterea unei e-krona şi că testul, dezvoltat de compania Accenture, va simula utilizarea e-krona într-un „mediu izolat”.

Testul va funcţiona până în februarie 2021 şi va folosi tehnologia blockchain, a spusadăugat Riksbank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici