România ar putea avea încă o autoritate de monitorizare a pieţei energiei

România va solicita CE să aprobe înfiinţarea unei autorităţi independente de monitorizare a pieţei naţionale de energie, care să funcţioneze în paralel cu actuala Autoritate Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, luni, un director din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Urmărește
3 afișări

"Considerăm util ca monitorizarea pieţei de energie să fie făcută, pe lângă ANRE, de o autoritate distinctă, subordonată viitorului observator energetic european", a afirmat directorul Direcţiei de politici energetice din Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), Alexandru Săndulescu, la un seminar pe teme de energie.

La nivelul Uniunii Europene există discuţii privind înfiinţarea unui organism unic de reglementare a pieţei de energie din blocul comunitar.

Săndulescu a precizat că viitorul organism ar urma să preia de la ANRE activitatea de monitorizare a pieţei de energie având în vedere că la această instituţie există un conflict de interese. ANRE stabileşte regulile de funcţionare a pieţei, dar are şi obligaţia de a sesiza disfunţionalităţile din sector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?