Vezi aici cât de profitabil este depozitul bancar după impozitarea cu 16% a dobânzii

Dacă anul trecut depozitele bancare în lei erau o investiţie profitabilă: dobânzile acordate de bănci erau de peste 12%, de două ori şi ceva mai mari decât inflaţia, în acest moment depozitul bancar în moneda naţională nu mai poate garanta decât protejarea banilor depuşi de deprecierea cauzată de inflaţie, informează Gândul.

35 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cât de profitabil este depozitul bancar după impozitarea cu 16% a dobânzii

Vezi aici cât de profitabil este depozitul bancar după impozitarea cu 16% a dobânzii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Transformarea a avut loc din două motive: băncile nu mai acordă dobânzi mari la depozite, iar Guvernul a decis reintroducerea impozitului de 16% pe câştigurile din bonificaţii.

În acest moment dobânzile oferite de bănci la depozitele în lei pe un an variază între 4% şi peste 8%. La o dobândă de 7% pe an, de exemplu, şi o sumă depusă de 10.000 de lei (echivalentul a şapte salarii medii nete pe economie), după 12 luni câştigul este de 700 de lei. Pentru această sumă se va plăti un impozit de 16%, respectiv de 112 lei, rămânând astfel 588 de lei.

Citeşte mai multe despre depozitul bancar pe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici