Videanu: Ideea implicării CEC şi BNR în Fondul Român de Investiţii este o "năstruşnicie"

Ideea implicării CEC şi BNR în Fondul Român de Investiţii este o "năstruşnicie" şi nu aparţine Ministerului Economiei, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Adriean Videanu.

23 afișări
Imaginea articolului Videanu: Ideea implicării CEC şi BNR în Fondul Român de Investiţii este o "năstruşnicie"

Videanu: Ideea implicării CEC şi BNR în Fondul Român de Investiţii este o "năstruşnicie" (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Vreau să clarific informaţiile legate de Fondul Român de Investiţii. Ideea implicării CEC şi BNR nu ne aparţine, este o năstruşnicie care circulă în anumite medii. Noi vrem ca acest cont să fie alimentat cu active bune şi cu participaţii la companiile naţionale", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

Fondul pregătit de Guvern pentru finanţarea proiectelor majore de investiţii va fi constituit din acţiunile minoritare ale statului la companii, dar şi dintr-un aport în numerar al CEC Bank şi, cel mai probabil, din banii obţinuţi anterior din privatizări şi plasaţi de trezorerie în conturile BNR, conform proiectului de lege privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului, obţinut de MEDIAFAX.

Noul instrument de investiţii al statului va fi denumit "Fondul Român de Investiţii" şi va prelua în portofoliu, în maximum două luni de la constituire, participaţiile minoritare ale statului.

Proiectul reprezintă o variantă de lucru aflată în discuţie la nivelul Guvernului şi transmisă spre consultare ministerelor implicate, iar forma finală va fi remisă Comisiei Europene înainte de aprobarea de către Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici