YouTube va elimina videoclipurile celor care critică orice tip de vaccin

YouTube va începe să elimine de pe platformă conţinutul care pune sub semnul întrebării folosirea oricărui tip de vaccin medical aprobat, nu doar pe cel pentru Covid-19, anunţă Bloomberg.

600 afișări
Imaginea articolului YouTube va elimina videoclipurile celor care critică orice tip de vaccin

YouTube va elimina videoclipurile celor care critică orice tip de vaccin

Divizia Google a companiei Alphabet Inc. a anunţat miercuri că îşi va extinde politica împotriva dezinformării pentru a acoperi toate tipurile de vaccinuri pe care autorităţile sanitare le consideră eficiente. 
 
„Interdicţia va include orice utilizator şi publicaţie care pretinde că vaccinurile sunt periculoase sau că produc efecte cronice asupra sănătăţii, cum ar fi autismul”, a declarat Matt Halprin, vicepreşedinte pentru încredere şi siguranţă al YouTube.
 
În urmă cu un an, YouTube a interzis anumite videoclipuri care critică utilizarea vaccinurilor Covid-19. Compania a declarat că de atunci a retras peste 130.000 de videoclipuri de pe platforma pentru că au încălcat această regulă. Însă multe videoclipuri au reuşit să ocolească regula făcând afirmaţii dubioase despre vaccinuri fără a menţiona Covid-19. 
 
"Putem presupune că telespectatorii ar putea extrapola apoi la Covid-19. Am vrut să ne asigurăm că acoperim întreaga gamă", a declarat Halprin într-un interviu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici