Aleksandr Vucici, premierul Serbiei, va candida la funcţia de preşedinte al ţării

Premierul Serbiei, Aleksandr Vucici, a decis să candideze la funcţia de preşedinte al ţării, în cursul scrutinului programat în aprilie, anunţă surse oficiale citate de site-ul agenţiei Associated Press.

290 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Vucici, premierul Serbiei, va candida la funcţia de preşedinte al ţării

Aleksandr Vucici, premierul Serbiei, va candida la funcţia de preşedinte al ţării

Candidatura lui Aleksandr Vucici a fost aprobată marţi în cursul unei reuniuni a Partidului Progresist, a declarat ministrul sârb de Interne, Nebojsa Stefanovici.

Concret, decizia de marţi înseamnă că actualul preşedinte prorus al Serbiei, Tomislav Nikolici, nu va mai obţine un nou mandat, cu excepţia situaţiei în care ar avea succes ca independent.

Chiar dacă în Serbia funcţia de preşedinte este onorifică, votul ar putea determina menţinerea parcursului ţării spre Uniunea Europeană ori consolidarea alianţei tradiţionale cu Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici