Alertă de călătorie: A fost decretată stare de urgenţă în mai multe regiuni din Australia, din cauza incendiilor de vegetaţie

MAE a emis, sâmbătă, o atenţionare de călătorie pentru Australia, informând că a fost decretată stare de urgenţă în mai multe regiuni ca urmare a daunelor semnificative provocate de incendiile de vegetaţie.

291 afișări
Imaginea articolului Alertă de călătorie: A fost decretată stare de urgenţă în mai multe regiuni din Australia, din cauza incendiilor de vegetaţie

Alertă de călătorie: A fost decretată stare de urgenţă în mai multe regiuni din Australia, din cauza incendiilor de vegetaţie

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Australia cu privire la decretarea stării de urgenţă în statul New South Wales, până la data de 26 decembrie 2019, ca urmare a daunelor semnificative provocate de incendiile de vegetaţie în zona metropolitană Sydney, Illawarra, Southern Ranges, Munţii Albaştri şi Central Ranges. Părţi din Great Western Highway şi Hume Highway sunt închise circulaţiei rutiere, iar serviciul de transport feroviar este suspendat între Sydney şi zonele afectate”, a anunţat MAE.

Potrivit sursei citate, alerte pentru condiţii extreme de producere a incendiilor sunt în vigoare pentru teritoriul capitalei Canberra, Queensland, Australia de Sud şi statul Victoria.

”Autorităţile locale au emis un apel naţional de anulare a oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate. Cetăţenii români care se află în Australia sau care plănuiesc să viziteze această ţară sunt sfătuiţi să se informeze înainte de orice deplasare, să descarce şi să utilizeze aplicaţiile puse la dispoziţie de guvernele locale (Fires near me NSW, VicEmergency) şi să ia în considerare riscurile la care se pot supune înainte de a călători într-o zonă afectată de incendii”, a mai informat MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Sydney: +61 (2) 92993764 (competenţă pentru statele New South Wales, Queensland şi Northern Territory), precum şi ale Biroului Consular Melbourne: +61 (3) 99783804; +61 (3) 99783806 (competenţă pentru statul Victoria, Tasmania, Australia de Sud şi Australia de Vest), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Sydney: +61401558844, respectiv al Biroului Consular Melbourne: +61410599155.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-urilor http://canberra.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa”.

Foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
australia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici