Alertă de călătorie: O ţară a decretat stare de dezastru din cauza incendiilor devastatoare

Ministerul de Externe atenţionează românii care călătoresc în Australia că statul a decretat stare de dezastru în statul Victoria, ca urmare a incendiilor de vegetaţie. De asemenea, MAE precizează că alerta pentru condiţii de producere a incendiilor este încă în vigoare pentru capitala Canberra.

2115 afișări
Imaginea articolului Alertă de călătorie: O ţară a decretat stare de dezastru din cauza incendiilor devastatoare

Alertă de călătorie: O ţară a decretat stare de dezastru din cauza incendiilor devastatoare

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Australiei asupra decretării stării de dezastru în statul Victoria, în urma evenimentelor catastrofice provocate de incendiile de vegetaţie. De asemenea, alerte pentru condiţii extreme de producere a incendiilor sunt în continuare în vigoare pentru teritoriul capitalei Canberra, pentru New South Wales, Queensland, Australia de Sud şi pentru statul Victoria. Calitatea aerului în zonele afectate se deteriorează rapid, îndeosebi în Canberra, şi reprezintă un risc pentru sănătate. Autorităţile locale au emis un apel naţional de anulare a oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate", se arată într-un comunicat al MAE, remis, vineri, MEDIAFAX.

Ministerul informează că românii care se află sau doresc să viziteze Australia sunt sfătuiţi să se informeze cu atenţie înainte de orice deplasare, să descarce şi să utilizeze aplicaţiile oferite de guvernele locale (Fires near me NSW, VicEmergency) şi să ia în considerare riscurile la care se pot supune înainte de a călători într-o zonă afectată de incendii.

"Orice deplasare în zonele afectate de incendii sau în regiunile care se află sub o alertă este un risc asumat individual", potrivit MAE.

Conform Ministerului de Externe, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Sydney: +61 (2) 92993764 (competenţă pentru statele New South Wales, Queensland şi Northern Territory), precum şi ale Biroului Consular Melbourne: +61 (3) 99783804; +61 (3) 99783806 (competenţă pentru statul Victoria, Tasmania, Australia de Sud şi Australia de Vest), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Sydney: +61401558844, respectiv al Biroului Consular Melbourne: +61410599155.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sydney.mae.ro, http://melbourne.mae.ro, http://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Autorităţile australiene au trimis nave şi aeronave militare pentru a ajuta comunităţile devastate de incendiile apocaliptice de vegetaţie, în urma cărora cel puţin 17 oameni au murit la nivel naţional şi au emis ordine de evacuare pemntru oraşele de pe coasta de est, relatează Associated Press.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici