Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Autorităţile egiptene au arestat şapte bărbaţi, acuzaţi că apar într-o înregistrare video la o presupusă căsătorie între persoane de acelaşi sex.

159 afișări
Imaginea articolului Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Înregistrarea, în care apare un grup de bărbaţi ce participă la o petrecere la bordul unei nave pe Nil, a fost larg împărtăşită pe reţele de socializare. Bărbaţii riscă să fie acuzaţi de "incitare la desfrâu" şi răspândirea unor imagini care încalcă "decenţa publică", relatează BBC News online.

Homosexualitatea nu este interzisă în mod explicit în Egipt, însă persoanele cu orientare homosexuală sunt acuzate frecvent de sfidarea religiei şi desfrâu. Patru persoane au fost condamnate în aprilie, pentru desfrâu. Zeci de bărbaţi au fost condamnaţi, în 2001, pentru acuzaţii similare.

Procurorii au dispus ca cei şapte bărbaţi să fie supuşi unor "teste medicale", aparent cu scopul de a stabili care este orientarea lor sexuală. Asemenea teste reprezintă o practică foarte veche în Egipt şi sunt denunţate de organizaţii cu activitate în domeniul drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici