Au fost arestaţi pentru că au vorbit pe Zoom. Motivul pentru care nişte civili palestinieni au fost reţinuţi de „Hamas"

Autorităţile din Palestina, controlate de mişcarea islamistă Hamas, au arestat mai mulţi civili din cauză că aceştia au vorbit prin cadrul unor conferinţe pe aplicaţia Zoom cu mai mulţi israelieni.

549 afișări
Imaginea articolului Au fost arestaţi pentru că au vorbit pe Zoom. Motivul pentru care nişte civili palestinieni au fost reţinuţi de „Hamas"

Au fost arestaţi pentru că au vorbit pe Zoom. Motivul pentru care nişte civili palestinieni au fost reţinuţi de „Hamas"

Conform Barrons, palestinieni au fost acuzaţi de "trădare" pentru că au încercat "să normalizeze" relaţiile cu Israelul prin discuţii pe aplicaţia pentru videoconferinţe Zoom.

"A stabili orice activitate sau comunicare cu forţele de ocupaţie israeliene, indiferent de motiv, este o infracţiune în sensul legii şi constituie un act de trădare a poporului nostru", a spus Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.
 
Conform surselor, civilii arestaţi fac parte dintr-o grupare de tineri independenţi politic, iar discuţia de pe aplicaţia Zoom a avut loc cu membrii unei asociaţii a stângii israelieni propalestiniene.
 
Israelienii nu au dreptul să meargă în Fâşia Gaza. Locuitorii enclavei pot intra în Israel, în număr limitat, dacă au obţinut în prealabil o autorizaţie, de exemplu pentru a lucra temporar sau a urma tratamente medicale.

Aplicaţia Zoom a fost fondată în 2011, de Eric Yuan şi este printre cele mai populare aplicaţii de conferinţă video, alături de Skype şi Google Meet. Aplicaţia este foarte folosită azi, din cauza pandemiei de coronavirus, care nu mai permite persoanelor să se întâlnească altfel, decât online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici