Autorul atacului comis pe o plajă din Egipt voia să devină membru al reţelei teroriste Stat Islamic

Individul care a atacat turişti cu un cuţit, pe 14 iulie, în staţiunea egipteană Hurghada, într-un incident soldat cu trei morţi şi trei răniţi, voia să devină membru al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene citate de site-ul agenţiei Reuters.

370 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului comis pe o plajă din Egipt voia să devină membru al reţelei teroriste Stat Islamic

Autorul atacului comis pe o plajă din Egipt voia să devină membru al reţelei teroriste Stat Islamic

Abdel Rahman Shaban Abokorah a omorât două turiste din Germania şi una din Cehia, rănind alte trei persoane, pe 14 iulie, după ce a pătruns ilegal în staţiunea egipteană Hurghada, situată pe litoralul Mării Roşii.

Islamistul a fost imobilizat de angajaţii unui hotel şi este arestat preventiv sub acuzaţia de terorism. Autorităţile egiptene au aflat că individul, cetăţean egiptean, încercase să devină membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Atacul nu a fost revendicat. În nordul Egiptului este activă gruparea Provincia Sinai, filiala regională a reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici