Banca Mondială promite un ajutor de 200 de milioane de dolari ţărilor afectate de Ebola

Banca Mondială va mobiliza de urgenţă 200 de milioane de dolari pentru a ajuta Guineea, Liberia şi Sierra Leone să controleze epidemia de Ebola, informează un comunicat publicat luni la Washington.

110 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială promite un ajutor de 200 de milioane de dolari ţărilor afectate de Ebola

Banca Mondială promite un ajutor de 200 de milioane de dolari ţărilor afectate de Ebola (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, medic specializat în boli infecţioase, şi-a exprimat îngrijorarea, afirmând că "numeroase vieţi sunt în pericol dacă nu vom reuşi să stopăm elanul epidemiei de Ebola".

"Urmăresc în permanenţă efectul mortal al bolii şi sunt întristat să văd că afectează angajaţi medicali, familii şi comunităţi", a declarat preşedintele Băncii Mondiale (BM) într-un comunicat.

În cadrul unei conferinţe telefonice, Jim Yong Kim a precizat că va supune rapid acest program votului Consiliului de Administraţie al Băncii Mondiale, care deja "susţine ferm" proiectul. O decizie finală privind acordarea acestui ajutor ar trebui anunţată la sfârşitul săptămânii, a precizat Makhtar Diop, vicepreşedintele BM pentru Africa.

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola a provocat moartea a 887 de persoane în Africa, potrivit unui nou bilanţ făcut public luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anunţul privind ajutorul financiar a fost făcut în prima zi a unui summit SUA/Africa desfăşurat la Washington, la care participă delegaţii din 50 de ţări africane, inclusiv 35 de preşedinţi.

Finanţările vor merge spre acţiuni pe termen scurt pentru sprijinul medical, precum şi spre acţiuni pe termen lung pentru sprijin economic, bugetar şi social, a adăugat preşedintele BM.

Campania de ajutorare se va desfăşura în coordonare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Finanţările pe termen scurt vor merge spre achiziţia de material medical, plata personalului şi înfiinţarea unui sistem de supraveghere medicală şi laboratoare în regiunile afectate, precizează comunicatul.

Ajutorul financiar va fi consacrat de asemenea comunităţilor afectate economic de impactul epidemiei, adaugă BM. În cele trei ţări atinse de epidemie, se observă că agricultura este afectată, muncitorii fugind din regiunile respective, în timp ce comerţul transfrontalier a încetinit, mine au fost închise şi zboruri anulate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici