Bătălia de la Severodonetsk: ruşii le cer militarilor ucraineni să se predea

Ruşii le-au transmis militarilor ucraineni care se află într-o uzină chimică din oraşul Severodonetsk să depună armele până miercuri dimineaţă, anunţă Reuters.

480 afișări
Imaginea articolului Bătălia de la Severodonetsk: ruşii le cer militarilor ucraineni să se predea

Bătălia de la Severodonetsk: ruşii le cer militarilor ucraineni să se predea

Luptătorii ar trebui „să înceteze rezistenţa lor fără sens şi să depună armele începând cu ora 8.00, ora Moscovei (05.00 GMT)", a declarat Mihail Mizintsev, şeful Centrului de gestionare a apărării naţionale din Rusia, pentru agenţia de presă Interfax.

Civilii vor fi lăsaţi să iasă prin intermediul unui coridor umanitar, a precizat Mizintsev.

Bombardamentul de la Azot seamănă cu asediul combinatului siderurgic Azovstal din portul Mariupol, în sudul ţării, unde sute de luptători şi civili s-au adăpostit de bombardamentele ruseşti. Cei aflaţi în interior s-au predat la mijlocul lunii mai şi au fost luaţi prizonieri.

Bombardamentele asupra Azot au fost atât de intense încât „oamenii nu mai pot rezista în adăposturi, starea lor psihologică este la limită", a declarat guvernatorul regional Serhiy Gaidai din Luhansk, una dintre cele două provincii estice pe care Moscova le revendică în numele separatiştilor.

Asaltul rusesc asupra oraşului Severodonetsk, un oraş cu 100.000 de locuitori înainte de război, este în prezent punctul central al bătăliei din Donbas.

Kievul a anunţat că între 100 şi 200 dintre soldaţii săi sunt ucişi în fiecare zi, iar alte sute sunt răniţi.

Ucrainenii încă încearcă să evacueze civilii din Severodonetsk după ce forţele ruseşti au distrus ultimul pod peste râul către oraşul geamăn Lysychansk.

Forţele ruseşti au bombardat Lysychansk, care se află pe un teren mai înalt, pe malul vestic al râului Siverskyi Donets.

Dar, având în vedere că toate podurile care pleacă din Severodonetsk sunt acum distruse, forţele ucrainene riscă să fie încercuite.

„Trebuie să rezistăm puternic ... Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi, (cu atât) va avea mai puţină forţă pentru a-şi continua agresiunea", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici