Belgia prelungeşte cu trei ani restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari

Guvernul federal belgian a decis vineri prelungirea cu trei ani, până la 31 decembrie 2009, a restricţiilor pe piaţa muncii impuse cetăţenilor din România şi Bulgaria, informează un comunicat al Guvernului de la Bruxelles.

14 afișări
Imaginea articolului Belgia prelungeşte cu trei ani restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari

Belgia prelungeşte cu trei ani restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari

"La propunerea Ministrului Muncii, Joelle Milquet, Consiliul de Miniştri a aprobat proiectul care prevede prelungirea restricţiilor tranzitorii impuse muncitorilor români şi bulgari cu încă trei ani, de la 1 ianuarie 2009 până la 31 decembrie 2011", se arată în comunicatul Guvernului.

"Guvernul va putea, prin intermediul unui ordin regal, să întrerupă această perioadă înainte de 2011", precizează comunicatul.

Belgia a fost una dintre ţările UE care au impus restricţii de doi ani pe piaţa muncii cetăţenilor din România şi Bulgaria, la data aderării celor două state la blocul comunitar – 1 ianuarie 2007. Românii au în prezent nevoie de un permis de muncă pentru a putea lucra legal în Belgia.

La doi ani de la ultimul val de extindere, statele membre UE pot prelungi aceste reglementări temporare referitoare la accesul noilor membri UE pe piaţa muncii cu încă trei ani. Ulterior, ele pot decide aplicarea în continuare a restricţiilor timp de încă doi ani – perioada totală fiind aşadar de şapte ani de la aderarea României şi Bulgariei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici